Страховий ринок Угорщини до 2025 року зросте до $5,7 млрд


Страховий ринок Угорщини до 2025 року зросте до $5,7 млрдСтраховий ринок Угорщини готовий до значного відновлення у 2022 році завдяки заходам державної підтримки для відновлення економіки та високій довірі споживачів.

Після скорочення на 4,7% у 2020 році очікується, що економіка Угорщини зросте на 7,4% у 2022 році. Відновлення економіки, а також ініційовані урядом програми стимулювання сприятимуть зростанню страхової галузі в країні.

За даними GlobalData, страхова галузь Угорщини, за прогнозами, зростатиме зі зведеним річним темпом зростання (CAGR) на 6,3% з 3,6 мільярда доларів США у 2021 році до 5,67 мільярда доларів США у 2025 році.

Уряд ініціював різноманітні програми стимулювання, такі як пільги з податку на прибуток, повторне запровадження 13-місячної пенсійної схеми та підвищення адміністративної заробітної плати, як очікується, покращить споживання домогосподарств і підтримає угорську страхову галузь, яка, як очікується, зросте на 5,3 відсотка в 2021 рік.

Ракеш пропонує свій погляд на ключові сегменти страхової галузі Угорщини: «Загальне страхування становить 56% GWP у 2020 році, а страхування життя — решта 44%.

У загальному страхуванні страхування транспортних засобів та страхування майна є основними видами діяльності та складають 85,6% премій.

Страхова галузь Угорщини має позитивний прогноз зростання протягом наступних п’яти років завдяки економічному відновленню, яке вже досягло допандемічного рівня до другого кварталу 2021 року. Попит на загальне страхування буде зумовлений зростанням наявного доходу, а старіння населення країни – підтримати розвиток страхування життя в країні.

Згідно з останньою статистикою, опублікованою Національним банком Угорщини (MNB), страховий ринок в 2021 році зріс до 3,5 млрд євро (3,6 млрд доларів США): валові премії страхування життя зросли на 13,64% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 1,6 мільярда євро, тоді як портфель інших видів страхування зріс на 7,9% до 1,9 мільярда євро. Таким чином, протягом аналізованого періоду на бізнес зі страхування життя припадало 45%, а на бізнес, не пов’язаний зі страхуванням життя, – 55% загального розміру премій.

Загальна сума виплат зросла на 7,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 1,9 мільярда євро: вимоги, пов’язані з життям, зросли на 8,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 426 мільярдів форинтів, тоді як той самий показник у ризиковому страхуванні склав 277 мільярдів форинтів, на 5,8% більше в річному вимірі.  | Форіншурер