Страховий ринок Австралії в 2026 році зросте до $73 млрд


Страховий ринок Австралії в 2026 році зросте до $73,6 млрдGlobalData прогнозує, що ринок загального страхування Австралії до 2026 року може зрости приблизно до 73 мільярда доларів США.

Це означає сукупний річний темп зростання (CAGR) прямих підписаних премій (DWP) на 6,4% протягом наступних п’яти років до з 73,3 мільярдів австралійських доларів у 2021 році до 103 млрд автралійських доларів у 2026 році (~$73 млрд), пише Beinsure.

Обсяг ринку загального страхування Австралії у 2021 році становив 61,2 мільярда доларів США. Очікується, що протягом прогнозованого періоду ринок зростатиме на понад 6% у середньому. Зростанню загальної страхової премії в Австралії сприяло двозначне зростання GWP комерційної власності та професійної відповідальності та зростання попиту на страхові поліси на випадок природних катастроф протягом 2021 року.

Звіт про дослідження ринку загального страхування в Австралії надає детальний огляд сегменту загального страхування Австралії за категоріями продуктів. Він надає значення для ключових показників ефективності, таких як валова премія, чиста премія, коефіцієнт збитків, премія за видами діяльності та коефіцієнт збитків, протягом періоду перегляду та періоду прогнозу.

У звіті також аналізуються канали розподілу, що діють у цьому сегменті, і дається вичерпний огляд економіки та демографії Австралії. Крім того, він надає детальну інформацію про конкурентний ландшафт у країні та містить детальну інформацію про правила страхування та останні зміни в структурі регулювання.

Очікується, що зростання буде зумовлено потужним відновленням економіки після пандемії. Економіка Австралії зросла на 3,8% у 2021 році порівняно зі зниженням на 2,5% у 2020 році. Відповідно до економічного зростання галузь загального страхування в Австралії зросла на 6,7% у 2021 році порівняно з 4% зростання в 2020 році.

Серед інших рушійних факторів зростання в секторі, в якому домінує страхування від нещасних випадків і здоров’я, автотранспорту та страхування майна, є збільшення продажів транспортних засобів і зростаючий попит на поліси, що покривають стихійні лиха.

У страховому секторі Австралії лідирує страхування від нещасних випадків та здоров’я, яке становило більше третини (36,7%) премій у 2021 році. Очікується, що CAGR виду страхування зросте на 4,5% між 2021 та 2026 роками.

Страхування НС та медицини було підтримано підвищенням ставок страхових премій урядом на тлі зростання витрат на медичне обслуговування, а поліси в цьому секторі переважно продаються як райдери або додаткове страхування для послуг, які не покриваються державним сектором охорони здоров’я.

Автострахування, на частку якого припадало 24,2% загального страхування, у 2021 році зросло на 6% за рахунок зростання продажів транспортних засобів на 14,5%. Очікується, що середньорічний темп зростання сегмента зросте на 6,4% між 2021 і 2026 роками.

Страхування майна, третій за величиною сегмент з часткою 22,3% у 2021 році, також прогнозується, що CAGR зросте на 7,2% між 2021 та 2026 роками через збільшення кількості стихійних лих у 2021 році в Австралії. У 2021 році сектор зріс на 9,5%.

Очікується, що австралійська галузь загального страхування збереже свій позитивний темп зростання протягом наступних п’яти років завдяки потужному економічному відновленню. Проте прибутковість страхових компаній залишатиметься затьмареною через збільшення збитків від частішання стихійних лих і зростання витрат на медичне обслуговування.

Австралійська комісія з цінних паперів та інвестицій опублікувала консультаційний документ щодо зміни порядку класу щодо вимог до заяви про розкриття інформації (PDS) для продуктів загального страхування.

Після завершення консультацій у грудні 2021 року опублікувані були вимоги PDS, які спрощують передачу страхових котирувань споживачам по телефону, дозволяючи споживачам шукати та порівнювати загальні страхові продукти протягом п’яти років.

У відповідності до розробки AAI представила цифровий інструмент, щоб допомогти клієнтам страхування житла та майна отримати кращі страхові пропозиції у 2022 році.

Очікується, що через непідйомні втрати від кліматичних збитків попит на параметричне страхування стане більш поширеним. У листопаді 2021 року Lloyd's Disaster Risk Facility (DRF) у Північній Австралії запустив новий параметричний продукт страхування від циклонів Redicova. Продукт має на меті забезпечити виплати за допомогою карт треків і даних Австралійського бюро метеорології, щоб допомогти підприємствам Північної Австралії зменшити вплив сильних циклонів.  | Форіншурер