Іншуртех з оцінки ризиків кібербезпеки Axio отримав від інвесторів $23 млн


Axio, платформа для оцінки ризиків кібербезпеки, оголосила про закриття раунду серії B на суму 23 мільйони доларів, який очолює ISTARI Temasek, за участю інвесторів NFP Ventures, IA Capital Group і колишнього генерального директора BP Боба Дадлі.

Генеральний директор Axio Скотт Каннрі розповідає TechCrunch, що кошти, завдяки яким загальний капітал нью-йоркської компанії Axio збільшиться до 30 мільйонів доларів, будуть спрямовані на розробку продукту та команди інженерів, підтримку функцій виходу на ринок і розширення в «ключових регіонах».

Axio була заснована в 2016 році Каннрі та Дейвом Уайтом, які кажуть, що їх надихнули труднощі, з якими компанії часто стикаються при прийнятті рішень щодо інвестицій у кібербезпеку. Каннрі кілька років очолював команду кіберстрахування в Aon, тоді як Дейв прийшов з Carnegie Mellon і присвятив більшу частину своєї кар’єри розробці інфраструктури кібербезпеки, включаючи модель — C2M2 (модель зрілості можливостей кібербезпеки), прийняту Міністерством енергетики США.

«Ми бачили, як генеральні директори та ради директорів боролися з наслідками кіберризиків. У той час загальноприйнятою думкою було те, що кібернетична проблема — це фундаментально технічна проблема, яка вирішується шляхом інвестицій в людей, які керують ІТ», — сказав Каннрі TechCrunch.

Axio прагне допомогти компаніям відповісти на запитання, наприклад, чи варто їм інвестувати в засоби кіберконтролю (наприклад, безпеку кінцевих точок) чи кіберстрахування, а також скільки бюджету потрібно команді безпеки, щоб зменшити ймовірність збитків. Продукт створює звіти, які кількісно визначають кіберризик у фінансовому вираженні, не вдаючись до балів і технічного жаргону, дозволяючи відділам вводити інформацію для генерації показників, які показують, як компанія покращується — чи ні — покращується з часом.

Такі стартапи, як BitSight, пропонують подібні продукти, які оцінюють ймовірність зламу організації. Але Каннрі каже, що Axio відрізняється тим, що зосереджується на моделюванні впливу кіберсценаріїв. Іншими словами, Axio менше турбується про ймовірності під час оцінки ризику, а більше про їхній серйозний вплив.

Нещодавно Axio представила динамічні сценарії, які дозволяють компаніям моделювати сценарії «що, якщо», щоб допомогти їм зрозуміти, як визначити пріоритети своїх елементів керування безпекою. Він також підписав стратегічні партнерства з кількома великими кіберстраховиками, які використовують платформу Axio як частину своїх процесів андеррайтингу кіберстрахування.  | Фориншурер