Глобальні ціни на страхування в світі у 2 кварталі 2022 року зросли на 9%


Глобальні ціни на страхування в світі у 2 кварталі 2022 року зросли на 9%Глобальні ціни на комерційне страхування у другому кварталі 2022 року зросли на 9% порівняно з 11% зростанням у першому кварталі, відповідно до останнього глобального індексу страхового ринку, проведеного перестраховим брокером Marsh.

Незважаючи на те, що це 19-й квартал поспіль зростання, аналітики відзначають, що темпи зростання продовжували сповільнюватися в більшості напрямків бізнесу та майже в усіх регіонах.

Marsh пояснює, що зростання цін у більшості регіонів сповільнюється через повільніші темпи зростання, а деякі й зниження, у певних фінансових і професійних напрямках.

Великобританія, де сукупне зростання цін склало 11%, зазнала найбільшого зниження середнього зростання цін, впавши з 20% у першому кварталі.

У США підвищення цін перемістилося з 12% до 10%, у тихоокеанському регіоні з 10% до 7%, у Латинській Америці та Карибському басейні з 6% до 5%, тоді як в Азії зростання у 2-му кварталі залишилося стабільним на рівні 3%, а в 6 % у континентальній Європі.

Глобальні ціни на комерційне страхування

Глобальні ціни на комерційне страхування

Серед інших результатів опитування зазначено, що глобальні ціни на страхування майна зросли в середньому на 6% у другому кварталі 2022 року порівняно з 7% зростанням у попередньому кварталі, тоді як ціни на страхування від нещасних випадків зросли в середньому на 6% порівняно з 4% у попередньому кварталі.

Загальне ціноутворення у фінансових і професійних напрямках, викликане кібернетичною інформацією, знову показало найвищий темп зростання серед основних категорій страхових продуктів – 16%. Однак цей показник знизився з 26% у попередньому кварталі.

Ціни на кіберстрахування продовжують значно зростати, хоча темпи зростання сповільнилися в кварталі до 79% у США та 68% у Великобританії порівняно зі 110% та 102% відповідно у попередньому кварталі.

У час глобальної бізнес-невизначеності, спричиненої триваючою війною в Україні, порушенням ланцюга постачання та зростанням інфляції, умови торгівлі залишаються складними для багатьох клієнтів. Аналітики бачать вплив зростання інфляції на вартість страхування та зростання ризику, що потенційно може вплинути на ціноутворення страховиків.  | Фориншурер