Страховики можуть допомогти покращити стійкість психічного здоров’я. Пріоритет - цифрові послуги


Страховики можуть допомогти покращити стійкість психічного здоров’я. Пріоритет - цифрові послугиОпитування Swiss Re Institute показало, що пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров’я в Європі: 40% осіб віком до 35 років повідомили про погіршення свого психічного здоров’я у 2021 році.

Опитування серед 11 000 споживачів у всьому світі показує, що пандемія призвела до більшої уваги до здоров’я та фінансової безпеки. Це призвело до збільшення кількості онлайн-страхувань і більшої готовності ділитися особистими даними про здоров’я, особливо серед молодого покоління.

Результати дослідження Human Mental Health & Wellness Resilience показали, що обізнаність про психічне здоров’я стала головним пріоритетом для всіх вікових груп і що попит на пов’язані з цим рішення в галузі охорони здоров’я, зокрема цифрові послуги, зростає.

COVID-19 негативно вплинув на психічне та фізичне благополуччя людей, і з початку пандемії багато людей висловлюють занепокоєння щодо здоров’я. На розвинених ринках третина опитаного населення повідомила про погіршення свого психічного здоров’я за останні 12 місяців.

Онлайн-платформи виділяються як домінуючий канал купівлі страхових полісів у всьому світі. Цифрові точки взаємодії для управління охороною здоров’я та страхування набули популярності, особливо серед молодших когорт.

Аналітики у звіті Insurers Digital Marketing відзначили, що надання послуг молодому поколінню через мобільні застосунки для здоров’я є однією з ключових сфер, де страховики можуть допомогти покращити стійкість психічного здоров’я в регіоні.

Глобальна трансформація охорони здоров’я та цифрові точки взаємодії для управління охороною здоров’я і страхування набули популярності, особливо серед молодших когорт. На розвинутих ринках респонденти, які бажають придбати страховку, звертають особливу увагу на доступність і зручність онлайн-обробки, тоді як на ринках, що розвиваються, пріоритетом є ціна, онлайн-обробка та гнучкість комбінування та поєднання видів страхового покриття.

Результати показують, що 46% респондентів на ринках, що розвиваються, планують частіше відвідувати медогляди проти 16% на розвинених ринках. Це особливо вірно для Індії та Китаю, тоді як у США спостерігається найбільший вплив на огляди (21%), а в Японії – найменший (7%).

Проте, як показує опитування, існує розрив між географічними регіонами, оскільки близько 53% респондентів на ринках, що розвиваються, вказали, що купуватимуть страховку, порівняно з лише 18% на розвинених ринках.

Загалом різноманітність платформ підтримки психічного здоров’я, як-от додатки для телездоров’я та Health & Wellness (H&W), збільшується за межі традиційних медичних послуг, і їхнє впровадження найвище серед молодого покоління.

Страховики можуть відігравати дуже значну роль у забезпеченні стійкості психічного здоров’я, оскільки вони можуть сприяти профілактиці, інтегруючи цифрові інструменти в політику, а також об’єднуючи зусилля з новими гравцями ринку.

Ті страхові компанії, яким вдається слідкувати за звичками молодих і більш технічно підкованих клієнтів і зосереджуватися на них, матимуть найкращі позиції для майбутнього психічного здоров’я, пише "Beinsure".

Аналітики відзначили, що вони бачать дві взаємодоповнюючі дії: по-перше, заохочення споживачів до використання інструментів діагностики та догляду за допомогою інтегрованих у договори страхування платформ і додатків телемедицини може допомогти знизити загальну вартість послуг психічного здоров’я, а також сприяти прийняттю здорових звичок способу життя та стимулювати профілактичні дії.

Крім того, завдяки зміцненню зв’язків із існуючими додатками та постачальниками послуг психічного здоров’я це може дозволити страховикам перейти до вже встановленого пулу молодих клієнтів, які шукають послуги підтримки психічного здоров’я.

Спеціалісти з психічного здоров’я є одним з каналів рекомендацій, за допомогою яких молодь завантажує та використовує програми H&W, тоді як близько 80% молодих європейців готові ділитися особистими даними для покращення медичних і страхових послуг.  | Форіншурер