Кенійський стартап Lami отримав $3,7 млн на розвиток цифрової страхової платформи в Африці


Кенійський стартап Lami отримав від інвесторів 3,7 млн на розвиток цифрової страхової платформи в Африці Провідний страховий стартап Кенії - Lami, залучив 3,7 мільйона доларів в рамках початкового раунду розширення під керівництвом Harlem Capital – венчурного капіталу, який інвестує в міноритарії та жінок-засновників.

На сьогоднішній день Lami отримала від інвесторів вже 5 мільйонів доларів після попереднього фінансування в розмірі 1,8 мільйона доларів початкового фінансування у 2021 році.

Серед інших інвесторів були Newtown Partners, Пітер Брюс-Кларк, партнер нью-йоркської дослідницької компанії венчурного капіталу Social Impact Capital, Карібу Хоніг і Джей Вайнтрауб з InsureTech Connect, мережевої платформи для інноваторів у insurtech, та члени групи Exotix, пише "Beinsure.com".

Lami, запущений у 2020 році, є іноватором африканської страхової галузі з основною метою розширити проникнення страхування спочатку в Кенії, а потім і на більш широких ринках Африки.

Компанія створює та розповсюджує цифрову страхову платформу та API, які дозволяють компаніям у багатьох секторах адаптувати власні страхові рішення для користувачів ринку.

Платформа на основі API займає надійну позицію на ринку та в рамках своєї стратегії зростання надаватиме технологічні рішення, які оцифровуватимуть агентів і брокерів, дозволяючи їм оптимізувати свої процеси для охоплення ширшої клієнтської бази. Стратегія передбачає цифрову трансформацію традиційних страховиків, оскільки інновації продовжують змінювати галузь.

Говорячи про останні новини фінансування, Джихан Абас, засновник і генеральний директор Lami, сказала, що також є плани запустити більше страхових продуктів, а також вийти на нові ринки, а саме Нігерії та Єгипту. "З точки зору технологій, ми хочемо задовольнити всю страхову екосистему. Таким чином, не лише цифрові платформи хочуть продавати страхові продукти, а й допомагати існуючим гравцям бути більш ефективними у розповсюдженні продуктів, дозволяючи їм відігравати певну роль у підвищенні рівня проникнення страхування. Це стосується агентів і брокерів – ми шукаємо, як ми можемо надати їм можливість продавати більше полісів".

Вона також підтвердила плани Lami продовжувати створювати нові рішення для трансформації переважно традиційного африканського страхового ринку, який наразі має проникнення лише на 3%.

Lami використає додаткове фінансування для посилення свого розвитку, який включатиме нові стратегії андеррайтингу та партнерів, а також нові призначення.  | Форіншурер