Страхові виплати постраждалим від повені в Австралії зросли до $5,1 млрд


Страхові виплати постраждалим від повені в Австралії зросли до $5,1 млрдСтрахова рада Австралії (ICA - Insurance Council of Australia) повідомляє, що понад 2 мільярди доларів було виплачено застрахованним, які постраждали від повені в лютому та березні, яка вразила південно-східний Квінсленд, Північні річки та інші частини Нового Південного Уельсу.

За даними ICA, останні цифри зросли на 6% порівняно з минулим місяцем і досягли «рекордних» 5,134 млрд доларів.

Лютнева та березнева повені на східному узбережжі продовжують бити майже 50-річні рекорди, демонструючи, наскільки руйнівною була ця катастрофа для багатьох громад. Страховики продовжують наймати більше людей і підрядників для врегулювання збитків постраждалих клієнтів, однак виникають затримки через брак експертів, необхідних для проведення оцінок, і значні обмеження щодо будівельників і будівельних матеріалів.

ICA чекає перегляду висновків розслідування О'Кейна-Фуллера та продовжуватиме рішуче виступати за те, щоб уряди збільшували інвестиції в ефективні довгострокові рішення щодо пом’якшення наслідків для громад, яким загрожує повень та інші екстремальні погодні явища.

«Масштаб і вплив зростаючої ймовірності подальших подій, як зазначено в звіті CSIRO, роблять обов’язковим, щоб відбудова та реконструкція після цієї повені значно підвищила стійкість цих громад до майбутніх екстремальних погодних явищ», кажуть у ICA.

36% страхових виплат вже було виплачено: з 230 тис. претензій, поданих у зв’язку з подією, 36% справ врегульовано, завершено та закрито. Середня сума претензій становить 22 тис. доларів США, при цьому особисті претензії становлять у середньому 17 тис. доларів, а комерційні – у середньому 71 тис. доларів. Кількість і вартість позовів порівну розподілені між Новим Південним Уельсом і Квінслендом.

Звіт CSIRO показує, що вартість стихійних лих, як очікується, зросте втричі протягом наступних 30 років у міру погіршення кліматичних змін. Доповідь повторює заклики ICA збільшити інвестиції федерального уряду та уряду штату в заходи, спрямовані на підвищення стійкості домогосподарств і громад.  | Фориншурер