Lloyd's забезпечить $50 млн страхового покриття морських вантажів і військових ризиків для перевезення українського зерна


LloydСпеціалізована група перестрахування Ascot та брокер Marsh запустили програму страхування морських вантажів та військових ризиків, яка забезпечить покриття перевезення морем українського зерна та харчових продуктів, що перевозяться через безпечні коридори, встановлені нещодавно підписаним Чорноморським договором між Росією та Україною.

Розміщений Marsh та очолюваний Ascot, синдикат Lloyd's забезпечить до 50 мільйонів доларів покриття страхування морських вантажів і військового страхування. Це дозволить суднам, які перевозять зерно та інші продовольчі товари з українських портів, мати надійне та доступне покриття для своїх експортних рейсів, пише Beinsure.

Згідно з умовами договору, судна можуть проходити через визначені українські порти коридорами безпечного доступу.

Відновлення поставок зерна має життєво важливе значення для вирішення проблеми глобальної продовольчої безпеки та невизначеності ринку в цей важкий час. "Програма, яку сьогодні анонсує ринок, має першочергове значення. Це додасть суттєвий захист угоді, укладеній минулого тижня за посередництва ООН, і представляє останню підтримку з боку Lloyd's і страхової галузі, щоб допомогти міжнародному співтовариству реагувати на конфлікт", каже Патрік Тірнан, начальник відділу ринків Lloyd's.

Цей продукт є важливою розробкою в наданні допомоги клієнтам Marsh впоратися з ризиками, пов’язаними з діяльністю в Чорному морі в цей жахливий час війни. Це не тільки допоможе розблокувати ланцюжки поставок, але й зменшить зростаючий тиск на глобальну продовольчу безпеку, що принесе користь націям і громадам у всьому світі.

Як повідомляв Форіншурер, Lloyd's готується забезпечити покриття поставок зерна з охопленої війною України. Голова правління Lloyd's Брюс Карнегі-Браун розповів, що страховики та брокери Lloyd's ведуть підготовчу роботу після того, як Росія та Україна погодилися дозволити безпечне транспортування зерна та добрив Чорноморським коридором.

Страховики будуть готові покривати судна, які пропливають запропонованим коридором для вивезення українського зерна, лише якщо є домовленості про супровід міжнародного флоту та чітка стратегія боротьби з морськими мінами.  | Фориншурер