Чистий прибуток Coface склав 78 млн євро, премії за страхуванням торгових кредитів зросли на 16%


У своїх останніх результатах Coface повідомила про прибуток за перше півріччя 2022 року в розмірі 144,4 млн євро. Оборот за цей період склав 895 мільйонів євро. Премії за страхуванням торгових кредитів зросли на 16,1%, що було зумовлено «високою активністю клієнтів» в умовах інфляції. Коефіцієнт чистих збитків зріс до 39,4%, а чистий сукупний коефіцієнт склав 66%.

Ксав’є Дюран, головний виконавчий директор Coface Coface, сказав: «Протягом другого кварталу макроекономічні прогнози значно змінилися через сукупний вплив війни в Україні та дій центральних банків, які показали, наскільки вони рішуче налаштовані зменшити нестримну економіку. На цьому тлі економісти Coface погіршили економічні прогнози для кількох країн і секторів».

У цьому все більш невизначеному середовищі Coface підтримує своїх клієнтів більше ніж будь-коли на тлі відновлення активності, зберігаючи при цьому консервативну політику андеррайтингу.

Результати за другий квартал 2022 року демонструють операційні показники Групи в умовах нормалізації ризикового середовища. Зростання кількості банкрутств у різних країнах є нерівномірним: у той час як у деяких країнах кількість банкрутств ледь зросла, в інших країнах (Велика Британія, Іспанія) кількість банкрутств перевищила рівень до пандемії та повернення великих позовів.

Coface опублікував чистий прибуток у розмірі 78 мільйонів євро, назвавши його рекордним показником за один квартал, незважаючи на вплив кризи в Україні. У березні, збитки, пов’язані з вторгненням Росії до свого сусіда, становили 5 мільярдів євро.

Загальний ризик Coface від вторгнення Росії в Україну становив 5 мільярдів євро, з яких 95% припадає на Росію та 5% на Україну, що еквівалентно менш ніж 1% від загального ризику групового страхування, додавши, що ці ризики значно зменшаться в наступні тижні.

Це призвело до того, що Coface змогла забезпечувати річний показник RoATE 15,4% з початку року. Факторингові та інформаційні послуги підтвердили свій потенціал зростання зі зростанням на 11,6% та 15,5% відповідно протягом першого півріччя.  | Фориншурер