Корпоративний блокчейн-консорціум страховиків B3i подав заяву про банкрутство


Корпоративний блокчейн-консорціум страховиків B3i подав заяву про банкрутствоBlockchain Insurance Industry Initiative (B3i) оголосила, що подала заяву про банкрутство після того, як не змогла залучити новий капітал під час останніх раундів фінансування.

Створений наприкінці 2016 року B3i представляв собою блокчейн-хаб страховиків та перестраховиків для вивчення потенціалу використання технологій розподіленої книги (DLT) у страховій галузі.

Ініціатива успішно залучила 40 млн доларів фінансування протягом перших кількох років діяльності та заручилася підтримкою деяких найбільших страхових і перестрахових компаній світу.

Засновники B3i: Achmea, Aegon, Africa Re, Ageas, Allianz, AXA, China Pacific Insurance, Deutsche Rück, Generali, Hannover Re, IRB Brasil Re, Liberty Mutual, Mapfre Re, Munich Re, SBI Group, SCOR, Swiss Re, Tokio Marine, VIG Re, Zurich Insurance Group.

Навіть нещодавно у квітні 2022 року технологія компанії була використана Allianz і Swiss Re для розміщення першого договору перестрахування XoL на DLT.

Але в публічній заяві B3i тепер підтвердила, що після консультацій з акціонерами її директори «колективно дійшли висновку, що на цьому етапі не було достатньої підтримки для продовження підприємства».

Оголошення стало несподіванкою для багатьох, враховуючи велику кількість значних гравців у сфері перестрахування, які брали участь і фінансово підтримали проект B3i. Але примітно, що на даному етапі жоден із цих гравців ще не запропонував активізуватись і врятувати B3i від банкрутства, що свідчить про те, що прихильники, можливо, втратили впевненість у напрямку продукту або навіть у необхідності використання блокчейну в перестрахових транзакціях взагалі.

B3i вже давно стверджує, що впровадження технології блокчейну в перестрахування є ключем до створення принципово цифрових наскрізних транзакцій, стверджуючи, що це додасть ефективності та безпеки кожному етапу процесу.

Однак деякі прихильники індустрії можуть вважати, що B3i втратив фокус на своїй початковій місії підвищення ефективності, щоб зосередитися на інших потенційних клієнтах, або що реальні переваги інтеграції блокчейну були переоцінені в попередні періоди захоплення цією технологією.

З іншого боку, закриття B3i також може відображати складне середовище фінансування венчурного капіталу в ширшому плані, де багатьом технологічним стартапам зараз важче залучати нові кошти.

Ще невідомо, чи вдасться використати будь-яку технологію, розроблену B3i, для повторного використання зацікавленими сторонами перестрахування чи, можливо, під час нової ітерації проекту.

Від банківської справи та платежів до страхування, технологія блокчейн має потенціал зробити взаємодію швидшою, менш дорогою та безпечнішою.

Ініціатива B3i була виділена в окрему організацію, відому як B3i Consortium. Консорціум був зареєстрований як B3i Services AG у 2018 році та на 100% належить 21 страховій компанії.  | Фориншурер