Система страхування повинна зосереджуватися на регуляторному полі та контролі даних споживачів


Insurance Europe опублікувала свою відповідь на цільову консультацію, проведену Європейською Комісією щодо системи відкритого фінансування, де федерація виклала свої погляди щодо того, як забезпечити надійну та ефективну структуру відкритого фінансування в ЄС.

Insurance Europe підкреслила важливість поваги до принципу «однакова діяльність, однакові ризики, однакові правила» та необхідність прагнути до справді рівних умов гри.

Що стосується згоди, у центрі уваги будь-якої схеми обміну даними завжди має бути готовність споживача поділитися своїми даними, а також забезпечення того, щоб вони були обізнані про те, які дані передаються та для яких послуг.

Буде важливо забезпечити справедливий розподіл витрат, пов’язаних із розробкою нової міжгалузевої інфраструктури обміну даними між усіма різними гравцями, щоб забезпечити збалансований підхід до фінансування та розвитку будь-якої нової інфраструктури.

Необхідно зосередити належну увагу на оцінці, оцінці та аналізі впливу, витрат і переваг існуючої системи платіжних послуг (PSD2), щоб переконатися, що уроки засвоєні, і уникнути копіювання будь-яких правил у страховому секторі.

Insurance Europe також підкреслила, що міжгалузевий обмін даними пропонує ще більшу потенційну вигоду для споживачів у формі нових та інноваційних продуктів і послуг, що керуються даними, таких як спрощення доступу до даних в транспортному засобі.  | Фориншурер