JP Morgan: Зниження збитковості на ринку автострахування у найближчій перспективі важко уявити


Зниження інфляції збитків на ринку автострахування у найближчій перспективі важко уявити, в основному через проблеми з поставками та економічну інфляцію в світі.

Аналітики JP Morgan зазначили, що інфляція збитків суттєво зросла для страховиків з початку року. Збільшення збитковості автостраховиків поширюється на всі ключові чинники витрат, включаючи запчастини, оплату праці, оренду кредиту, фарбування, вартість і наявність автомобіля, а також іншіх робіт.

У 2021 році аналітики підрахували, що інфляція збитків у автомобільному транспорті становила 8%; до 1 кварталу 2022 року цей показник зріс до 10%, а до 1 півріччя 2022 року рівень зріс до 12%, що означає 50% зростання інфляції збитків за останні шість місяців.

Однак аналітики JP Morgan стверджують, що страхові тарифи повинні коригуватися з урахуванням інфляції, але за останні пару років цього не спостерігалось. COVID-19 суттєво зменшив тенденції частоти позовів, а потім у 2022 році було запроваджено перегляд практики ціноутворення FCA.  | Фориншурер