Іпотечні кредити страховиків життя США зросли на 6,6% до до $640 млрд


Згідно з новим звітом AM Best, іпотечні кредити для індустрії страхування життя в США зросли на 6,6% у 2021 році до 639,8 мільярдів доларів, що відповідає середньому показнику за 10 років, після низького зростання на 3,8% у 2020 році.

У звіті під назвою «Співвідношення позик до вартості зростає, покриття боргів слабшає для компаній зі страхування життя в США» підкреслює, що пандемія COVID-19 закрила бізнес у 2020 році, що зрештою призвело до зниження доходів роздрібних магазинів, послуг секторі та готелях, впливаючи на здатність позичальників сплачувати орендну плату чи іпотечні кредити.

Однак, коли життя повертається до певної міри, наслідки пандемії все ще можна побачити у значній кількості закритих підприємств, що призводить до зниження рівня заповнюваності.

Наразі страховий ринок переживає інфляційний тиск і підвищення процентних ставок, які, незважаючи на підвищення дохідності, можуть зменшити попит.

AM Best зазначив, що ці фактори висунуть управління ризиками та дисципліну андеррайтингу на перший план для страховиків, які повинні перевіряти свої доходи та припущення про зростання, а також здатність потенційних позичальників обслуговувати борг, щоб відповідати відповідним рівням толерантності до ризику.

Крім того, зниження оцінки, викликане пандемією, призвело до підвищення співвідношення кредиту до вартості (LTV) комерційних іпотечних кредитів, понад 10% іпотечних кредитів мали LTV вище 70%, порівняно з 6,4% у 2019 році.

У той же час балансова вартість проблемних іпотечних кредитів значно зросла під час пандемії – на 60% з 2019 року до понад 4 мільярдів доларів. Крім того, незважаючи на те, що житлові іпотечні кредити складають майже 6,9% усіх іпотечних кредитів, що належать страховикам життя, житлові іпотечні кредити становлять понад 64% усіх проблемних іпотечних кредитів.

Нарешті, у 2021 році обсяг іпотечних кредитів на житлові будинки зріс майже на 40%, і зараз ці кредити становлять майже 7% портфеля іпотечних кредитів у галузі порівняно з лише 1,3% у 2012 році.  | Фориншурер