Збитки страховиків від великих лісових пожеж у Європі зросли на 75%


Збитки страховиків від великих лісових пожеж у Європі зросли на 75%Збитки страховиків від великих лісових пожеж у Європі різко зросли: за останній рік кількість спаленої землі зросла на 75%. У червні та липні деякі частини Європи пережили руйнівні лісові пожежі в результаті підвищення температури.

У 2020 році в 35 країнах Європи було спалено 787 тисяч гектарів землі, порівняно з 450 тисячами гектарів у 2019 році.

Хоча велика увага приділяється впливу зміни клімату на лісові пожежі в Північній Америці, лісові пожежі в Європі також зростають за частотою та серйозністю внаслідок зміни клімату та урбанізації.

Вищі температури підвищують ризик виникнення пожеж на континенті, а умови, схожі на посуху через сухий ґрунт, також полегшують швидке поширення лісових пожеж.

Той факт, що методи управління лісами не встигають за тенденціями, що розвиваються, зробив зусилля з придушення лісових пожеж значно менш ефективними, що призвело до більшої шкоди.

Можливості моделювання ризику лісових пожеж у Південній Європі менш розвинені, ніж у США та Канаді. У результаті перестраховим компаніям доводиться покладатися на внутрішні методи оцінки ризику, а не на ймовірнісні моделі ризиків.

Країни, у яких минулого року спостерігалося найбільше збільшення кількості спаленої землі, включають Боснію та Герцеговину (246%); Хорватія (130%); Італія (36%) і Греція (34%), пише Beinsure.

Значне збільшення земель, знищених лісовими пожежами, створює виклик для страхової галузі.

Зміна клімату та зміна демографічних моделей роблять лісові пожежі небезпечнішими. Доки моделювання не стане більш складним і ризик не буде краще зрозумілий, ризик лісових пожеж у Європі буде важко адекватно оцінити.

Лісові пожежі відносно недавно стали головним пріоритетом як небезпека. Однак, враховуючи збільшення частоти та тяжкості, втрати починають зростати. У результаті деякі перестраховики починають обмежувати свої ризики.  | Фориншурер