Страховики підтримують намір Єврокомісії скасувати директиву про дистанційний маркетинг фінансових продуктів DMD


Insurance Europe надала свою відповідь на консультації Єврокомісії (ЄС) щодо її пропозиції скасувати Директиву про дистанційний маркетинг споживчих фінансових продуктів (DMD) і ввести новий розділ про дистанційний маркетинг фінапослуг у Директиві про права споживачів (CRD) щодо договорів фінансових послуг, укладених на відстані.

Insurance Europe загалом підтримує наміри Європейської комісії, хоча було б краще перенести решту положень DMD до галузевих правових актів.

Страховий сектор погоджується з тим, що положення в DMD значною мірою були замінені та зроблені зайвими положеннями в останніх конкретних продуктах і горизонтальних законодавчих актах ЄС.

Щодо запровадження на веб-сайтах онлайн-оплати та автоматичного зняття коштів, Insurance Europe висловила занепокоєння щодо того, як це використовувати на практиці, і висловила занепокоєння щодо того, чи не збільшить це ризик того, що споживачі виявляться незастрахованими, особливо в контексті обов’язкового страхування.

Insurance Europe також стурбована тим, що запропонований одноденний період очікування не відповідає попиту споживачів на швидкі та безперебійні процеси під час придбання страхового захисту на відстані.

Відгуки, отримані від зацікавлених сторін, будуть узагальнені та представлені Європейському парламенту та Раді з метою включення в законодавчі дебати.  | Фориншурер