Ринок страхування життя Індії до 2026 року зросте до $150,6 млрд. Прогноз GlobalData


Ринок страхування життя Індії до 2026 року зросте до $150,6 млрд. Прогноз GlobalDataОчікується, що до 2026 року ринок страхування життя в Індії зростатиме зі зведеним річним темпом зростання (CAGR) на 10,3% завдяки зростанню обізнаності та позитивному нормативному положенню.

За даними аналітиків GlobalData, прогнозується, що ринок зросте з 92,3 мільярда доларів у 2021 році до 150,6 мільярда доларів у 2026 році у перерахунку на валові премії.

У 2022 році галузь страхування життя зросте на 10,2%; завдяки розвитку цифрових каналів дистрибуції та інноваційній продукції.

Індустрія страхування життя в Індії переживає значне зростання після пандемії, що підтримується зростанням обізнаності, зростанням попиту на групові поліси та сприятливим регуляторним середовищем.

Приватні страхові компанії також все частіше пропонують групові страхові поліси як виплату працівникам. Такі продукти, де пул ризиків різноманітний, що призводить до нижчих премій, є економічно ефективними заходами для утримання працівників.

Аналітики GlobalData помітили, що протягом останніх кількох років індійські страховики життя спостерігали значне зростання продажів полісів групового страхування життя.

Індійська корпорація страхування життя (LIC), найбільша страхова компанія в країні, з часткою ринку 63,2%, зафіксувала зростання групових страхових премій на 12,7% у 2021 фінансовому році, тоді як індивідуальні премії знизилися на 2,8%.

Іншим фактором, який підтримав зростання галузі в країні, є прагнення уряду збільшити проникнення страхування життя шляхом продажу продуктів життя клієнтам із низьким доходом через Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana.

Позитивні регуляторні зміни підтримали інноваційні продукти в галузі страхування життя. Наприклад, IRDAI пом’якшив процедуру схвалення продуктів, страхування життя. Раніше продукти life вимагали схвалення регуляторних органів перед їх запуском.

Страховики життя в Індії також зосереджуються на зміцненні цифрових каналів дистрибуції. За даними GlobalData, пандемія Covid-19 змусила страховиків розвивати та розширювати цифрове поширення своїх продуктів і отримати прямий контроль над відносинами з клієнтами.  | Фориншурер