Волатильність на крипторинку прискорить процес зміни умов страхування та перестрахування


Волатильність на крипторинку прискорить процес зміни умов страхування та перестрахуванняЗа даними юридичної фірми RPC, волатильність на криптовалютному ринку може прискорити процес зміни умов страхових полісів, щоб зменшити потенційний ризик.

Страховики, ймовірно, переглянуть або змінять формулювання договорів страхування, щоб переконатися, що вони опосередковано не страхують збитки, що виникають внаслідок діяльності клієнтів, які можуть мати вплив на криптовалютний ринок (дивіться Biggest Crypto Unicorn Startups).

Ймовірно, це включатиме більш широке використання виключень віртуальної валюти, що не дозволить страхувальникам подавати претензії щодо будь-яких збитків на криптоактивах.

Джеймс Вікс, партнер у страховій групі RPC, сказав: «Відносно невелика кількість страховиків, які зараз працюють у сфері страхування криптоактивів, ймовірно, захочуть переглянути умови та формулюваня полісів, щоб обмежити потенційний ризик через нестабільність крипторинків».

Відносно невелика кількість постачальників страхових послуг наразі пропонує можливість гарантувати захист від крипторизиків. Серед ризиків, пов’язаних із криптовалютою, які зараз застраховані, в основному доступне лише страхове покриття від крадіжок.

Ці страхові поліси зазвичай передбачають, що застраховані активи повинні зберігатися на «холодних гаманцях» або офлайн-гаманцях.

Існує ризик того, що інвестори можуть неправильно зрозуміти обсяг страхування, яке діє для криптовалютних бірж та інших блокчейн-компаній. RPC каже, що важливо, щоб криптофірми не перевищували масштаби страхового покриття, інакше вони можуть опинитися в центрі претензій.

Нестабільність на ринку криптовалют є доказом того, наскільки важко моделювати деякі ризики. Ринок страхування криптоактивів знаходиться в зародковому стані, і ще належить побачити, чи буде достатня кількість страхових компаній готова забезпечити місткість для задоволення попиту, і наскільки сміливим буде ринок, щоб розширити покриття за межі традиційного ризику крадіжки.  | Фориншурер