Використання Big Data сприятиме розвитку страхових ринків, вважають актуарії


Використання Big Data сприятиме розвитку страхових ринківСтраховики можуть використовувати Big Data для подальшого уточнення класів ризику та визначення кращих цін і доступності страхового покриття, щоб забезпечити відповідність власникам полісів.

Канадський інститут актуаріїв (CIA) заявив, що використання великих даних, отриманих за допомогою нових технологій, може сприяти розвитку страхових ринків.

Інститут вважає, що використання великих даних є доцільним для формування тарифів на страхування, і що доступ до таких даних створює краще розуміння ризику та його факторів.

Обмеження доступу до цих даних може негативно вплинути на доступність або вартість страхування для фізичних осіб.

«Оскільки великі дані стають все більш доступними завдяки новим технологіям, страховики можуть використовувати їх для подальшого вдосконалення своїх класів ризиків і пропонувати страхування, яке більше відповідає різним потребам і ситуаціям власників полісів», – прокоментував Метью Бучалтер, FCIA.

Доступ до більшої кількості даних означає, що визначення тарифів страхування може базуватися на більш відповідних факторах, що в кінцевому підсумку зменшує ризик і встановлює точніші витрати на страхування.

Актуарії наголошують, що великі дані, як і всі дані, які використовуються для визначення тарифів, підпадають під дію етичних правил збору даних, законів про конфіденційність та вимог інформаційної безпеки, необхідних для захисту споживачів.

Хелен Пуліо, FCIA, президент CIA, сказала: «Ми віримо в продумані інновації та еволюцію у використанні великих даних, водночас гарантуючи, що суспільні інтереси стоять на передньому краї страхування та розробки політики».  | Фориншурер