AXA Group продає портфель зі страхування життя та пенсій в Німеччині за 660 млн євро


AXA Germany досягла угоди про продаж портфеля резервів страхування життя та пенсій на суму 16 мільярдів євро. Портфель буде продано компанії Athora Німеччина за 660 мільйонів євро.

AXA зазначила, що портфель був закритий для нового бізнесу з 2013 року і в основному складається з традиційних заощаджень із середньою гарантованою ставкою 3,2%.

У той же час, зменшення гарантій на балансі AXA в результаті продажу ще більше зменшить схильність Групи до ризику фінансового ринку.

"Продаж цього портфеля знаменує собою важливу віху на шляху до оптимізації наших активних портфелів Life & Savings у всій Групі. Після завершення цієї транзакції ми забезпечимо 24 мільярди євро з цільового скорочення традиційних G/A резервів на 30-50 мільярдів євро, які ми встановили для Групи. Ми задоволені цією трансакцією, яка ще більше покращить профіль ризику Групи та покращить нашу грошову позицію, - зазначив Фредерік де Куртуа, заступник генерального директора AXA Group.

Очікується, що угоду буде закрито наприкінці наступного року. Перед закриттям угоди AXA Germany передасть портфель і відповідний баланс капіталізованій компанії, яка буде придбана Athora Germany та інтегрована під брендом Athora.

Athora Germany і AXA Germanyа також підпишуть угоди про надання послуг на п’ятирічний перехідний період, протягом якого портфоліо буде поступово переходити до Athora. У рамках угоди AXA також укладе угоду про надання послуг з управління активами компанії Athora Germany до 2028 року.

Угода стане трансформаційною для Athora в Німеччині, яка вийшла на ринок у 2015 році і з тих пір створила собі міцну репутацію.  | Фориншурер