Виплати страховиків кіберзлочинцям в Британії та США щорічно складають $7,3 млн


Виплати страховиків кіберзлочинцям в Британії та США щорічно складають $7,3 млнНайбільші виплати програм-вимагачів кіберстраховиками за останні два роки склали в середньому 3,26 мільйона фунтів стерлінгів у Великобританії та у США понад 3,52 мільйона доларів.

Згідно з нещодавнім опитуванням глобальних страховиків у Британії та США, проведеним компанією Panaseer, було виявлено, що 82% очікують, що зростання премій продовжиться, а 74% страховиків погоджуються, що вони нездатні точно зрозуміти стан безпеки клієнта впливає на зростання цін.

Оскільки кібернетичний ландшафт постійно розвивається, зараз програми-вимагачі вважаються найбільшою кіберзагрозою для Британії, тоді як США були найбільш цільовим регіоном у 2021 році, на них припадало загалом 53% усіх атак програм-вимагачів у світі. Останні дані, зібрані аналітиками Fitch Ratings, показали, що атаки програм-вимагачів навіть стають зростаючим ризиком для американських компаній.

Однак, щоб допомогти впоратися з кризою програм-вимагачів, Panaseer виявив, що 87% страховиків хочуть послідовний підхід до аналізу кіберризиків, а 89% хочуть отримати прямий доступ до показників безпеки клієнтів і заходів, які підтверджують статус засобів контролю безпеки.

Безсумнівно, метрики та заходи будуть відігравати більшу роль у страхуванні. Розвивається новий ринок, на якому страховики пропонуватимуть зниження цін, якщо ви надасте квартальний звіт через певну платформу безпеки, оскільки вони знають, що це хороший продукт, який допомагає покращити кібергігієну. Ймовірно, ми побачимо, що старий спосіб кіберстрахування зазнає тиску, оскільки є менші, гнучкіші організації, здатні робити більше та пропонувати підтримку.

Тим часом, незважаючи на те, що протягом останніх п’яти років премії зросли, а політика стала жорсткішою, дослідження Panaseer виявили, що зараз найбільше страхових випадків у сфері кіберстрахування подають промисловість, фінансові послуги та галузі охорони здоров’я.

Опитування Largest Ransomware pay-outs також показало, що 40% страховиків вважають безпеку в хмарі найважливішим фактором при оцінці стану безпеки потенційного клієнта. З невеликим відривом від нього йдуть обізнаність про безпеку (36%), а також безпека додатків (32%), керування вразливістю (31%), керування привілейованим доступом (31%) та керування виправленнями (30%), що підкреслює, що страховики очікують побачити доказ багаторівневого, багатогранного підходу до кібербезпеки.

Страховики очікують від організацій належної кібергігієни в широкому спектрі сфер безпеки, як локальних, так і хмарних середовищ, з доказами, які це підтверджують. Ось чому прозорі дані та автоматизація безпеки є настільки важливими, оскільки будь-якій організації важко бути ідеальною у всіх цих технічних дисциплінах.

Результати опитування також показали, що навіть якщо поточний рівень кібератак залишиться незмінним, переважна більшість респондентів (84%) стверджують, що їхні організації продовжуватимуть пропонувати кіберстрахування протягом наступних трьох років.

47% від загальної кількості респондентів сказали, що вони «дуже впевнені» у своєму процесі андеррайтингу, 44% лише «дещо впевнені», а 9% сказали, що вони «не дуже впевнені» або «зовсім не впевнені», що зросло до 15% серед респондентів Великобританії.  | Фориншурер