Французька страхова компанія Covéa завершила M&A-угоду з PartnerRe на $9,3 млрд


Французька взаємна страхова компанія Covéa завершила придбання глобальної перестрахової компанії PartnerRe у EXOR, інвестиційної та холдингової компанії, що належить сім’ї Аньєллі, в розмірі 9,3 мільярда доларів.

Оскільки угода завершена, Covéa каже, що поглинання входить до її довгострокової стратегії, оскільки вона передбачає зміни в глобальному страховому секторі. Придбання також надає французькому страховику доступ до розширеної диверсифікації з точки зору асортименту продуктів, бізнес-напрямків і географічних регіонів, в яких він працює.

Після підписання Меморандуму про взаєморозуміння (MoU) у жовтні 2021 року, після того як початкову угоду було розірвано в травні 2020 року через пандемію COVID-19, Європейська комісія в квітні схвалила Covéa придбати бермудську компанію PartnerRe.

«Це придбання дає змогу Covéa поєднати досвід і можливості підтримки лідера французького ринку з глобальним оператором управління ризиками», — сказав Тьєррі Дерез, головний виконавчий директор Covéa. «Завдяки цій більшій диверсифікації наша Група зміцнить свою позицію як ключового гравця в управлінні ризиками. Цей значний крок у розвитку Групи узгоджується з нашою 200-літньою історією адаптації до трансформації ризиків».

У результаті придбання Рада директорів Групи вирішила, що Дерезу буде вигідно зосередитися на формуванні нової структури в якості генерального директора Групи. Це призвело до того, що Рада директорів вирішила розділити посади голови правління та генерального директора та призначити Мішеля Гугнара головою Covéa.

Крім того, Рада директорів прийняла численні інші резолюції, зокрема поновлення Пола Есмейна та Мод Петі на посадах заступників генерального директора.

Як було оголошено раніше, Exor і Covéa продовжать співпрацю після завершення угоди.

За даними EXOR, грошова винагорода розділена на 4,815 мільярда доларів (включаючи коригування чистої ціни, з яких 179 мільйонів доларів вже було виплачено PartnerRe як спеціальні дивіденди Exor у березні 2022 року) та 3,847 мільярда євро. Як повідомляється, частина коштів у євро була зафіксована під час підписання Меморандуму про взаєморозуміння в жовтні 2021 року, а частина в доларах США не була хеджована.

Covéa у своїй заяві про завершену угоду вказує на загальну грошову винагороду в розмірі 7,9 мільярда євро після застосування хеджування валютних курсів і коригування ціни щодо вартості чистих активів.  Beinsure.com