Малі та середні підприємства ризикують втратити страхове покриття кіберризиків


Малі та середні підприємства ризикують втратити покриття кіберстрахуванняGlobalData попереджає, що малі та середні підприємства ризикують втратити покриття кіберстрахування, оскільки зростання витрат змушує їх віддавати пріоритет іншим сферам свого бізнесу.

Зростання страхових премій може призвести до того, що МСП вийдуть з-під кіберстрахового покриття, і багато компаній піддадуться ризику.

Компанія опитала понад 2000 британських компаній з менш ніж 250 співробітниками. Було виявлено, що 17,3% малих і середніх підприємств не мали кіберстрахування у 2021 році, оскільки воно було надто дорогим, тоді як 29% скасували свій поліс, щоб скоротити витрати. Малий і середній бізнес може втратити пріоритетність кіберпокриття у 2022 році, оскільки інфляція посилить тиск на корпоративні бюджети.

І це незважаючи на зростаючу ймовірність кібератак. Гібридна робота та війна в Україні підвищили рівень кіберризику для бізнесу у Великобританії, а це означає, що страховики не можуть відповісти на кризу вартості життя зниженням своїх премій.

Майже половина підприємств середнього розміру не мають кіберприкриття

GlobalData каже, що менші підприємства більш схильні до зростання витрат, оскільки майже 80% так званих «мікробізнесів» і 60% малих підприємств не мали кіберстрахування. У разі кібератаки було охоплено ледь половину підприємств середнього бізнесу.

Оскільки бюджети малого та середнього бізнесу скорочуються, а страховики не можуть знизити витрати на премії, зростання витрат стане великою проблемою для кіберстраховиків у майбутньому. Підприємства та споживачі сильно постраждали від кризи вартості життя, коли захмарно високі ціни на паливо та енергію залишають споживачам менший наявний дохід. GlobalData очікує, що цього року кількість компаній, які скасовують поліс кіберстрахування, лише зросте.

За даними GlobalData, інновації знадобляться на тлі ландшафту cyber-ризиків, що розвиваються, включаючи наслідки війни в Україні. Незважаючи на тиск, прогнозується, що галузь кібербезпеки зросте зі 125 мільярдів доларів до 198 мільярдів доларів між 2020 і 2025 роками.

Навряд чи найближчим часом ситуація покращиться

Ніхто, навіть самі постачальники безпеки, не застраховані від кібератак. Сучасний світ із постійним зв’язком пропонує безліч можливостей для кібер-зловмисників зруйнувати країни, організації та окремих людей. Складне геополітичне середовище в усьому світі, загострене пандемією Covid-19, а з лютого 2022 року українсько-російським конфліктом, створило нерівні умови для кіберзловмисників, якими вони активно користуються.

Вищі кіберпосадовці адміністрації Байдена нещодавно попередили, що більш часті кібератаки є «новою нормою» для американських компаній і окремих осіб. Або, кажучи більш яскраво, там все погано, і навряд чи найближчим часом стане краще.  Beinsure.com