Початок року виявився прибутковим для глобального InsurTech-сектору та ринку страхових технологій


2021 рік виявився прибутковим для іншуртех-сектору та ринку страхових технологій2021-й та перша половина 2022 року виявились прибутковими для глобального сектору InsurTech та ринку страхових технологій, принаймні з точки зору венчурного капіталу. Інвестиційний ландшафт для іншуртех-стартапів в 2022 році почався дуже активно.

Cтартапи розробляють нові підходи до традиційних видів діяльності, таких як андеррайтинг і управління претензіями, які можуть дати їм перевагу, йдеться у дослідженні Beinsure "InsurTechs evolution and investment landscape". Оскільки традиційні конкуренти прагнуть зберегти частку ринку, вони зосереджуються на постачанні цільових продуктів, покращенні процесів адаптації клієнтів і поглибленні своїх відносин із існуючими клієнтами.

Ці ініціативи, як правило, приймають форму інвестицій, партнерства та придбання. Хоча ці підходи можуть допомогти покращити конкурентоспроможність існуючих компаній, вони також створюють можливості для стартапів, щоб допомогти старим постачальникам заповнити прогалини в їхніх пропозиціях.

У 2021 році приватний капітал продовжував наповнювати страхову галузь, підвищуючи загальні інвестиції в insurtech до нових висот у всіх видах страхування, на всіх стадіях інвестування та в регіонах. Щоб задовольнити потреби клієнтів, які шукають розумніші та ефективніші продукти та послуги, а також щоб ефективніше конкурувати з страховими компаніями, багато страхових компаній використовують «біонічні» операційні моделі нового покоління, які поєднують у собі найкращі людські та технологічні можливості. Схоже, що цифрова трансформація галузі перебуває на високій швидкості.

У 2022 році загальна вартість глобальних угод венчурного капіталу, приватного капіталу та злиття та поглинання для страхових компаній сягнула 20 мільярдів доларів, що трохи менше, ніж у 18,3 мільярда доларів у 2020 році та 19,3 мільярда доларів у 2019 році.

2021 рік виявився прибутковим для іншуртех-сектору та ринку страхових технологій

Мегараунди, що перевищують 100 мільйонів доларів США, залишаються ключовим драйвером зростання, оскільки приблизно половина капіталу, інвестованого у 2021 році, була спрямована на 37 компаній.

З кінця першого кварталу ми бачили, як кілька гравців InsurTech у широкій категорії стартапів оголосили про залучення нового фінансування, зокрема Clearcover, Alan, Next Insurance та Zebra.

Але цей сектор досить неоднозначний, і його потрібно сегментувати, щоб отримати ясність щодо ефективності компаній, що входять до його складу. Серед найбільших раундів - Clearcover на 200 мільйонів доларів, Next Insurance на 250 мільйонів доларів, Аlan на 220 мільйонів доларів, Zebra на 150 мільйонів доларів.

Як правило іншуртех-стартапи поділяють на три категорії:

  • провайдери неострахування
  • insurtech-маркетплейси
  • постачальники послуг

Провайдери неострахування — це такі компанії, як Root, Metromile та Next Insurance, які використовують технологію для страхування та продажу страхування оновленим способом; ці компанії також часто оптимізують мобільний досвід.

Торгові майданчики та маркетплейси, такі як The Zebra, Gabi, Insurify та інші, надають споживачам можливість краще визначити варіанти страхування.
І, нарешті, є такі компанії, як AgentSync, які добре вписуються в третю категорію іншуртехів, які допомагають іншим компаніям у страховому бізнесі оцифрувати свої операції чи іншим чином модернізувати.

2021 рік виявився прибутковим для іншуртех-сектору та ринку страхових технологій

Дані PitchBook підкреслюють, наскільки зросла ніша стартапів. Минулого року 18,3 мільярда доларів було інвестовано в стартапи у сфері венчурного капіталу, прямих інвестицій та M&A. Це було на мільярд доларів менше, ніж у 2020 році, але, враховуючи початок пандемії, кінцевий результат року дещо вражає — хто очікував, що інвестиції в страхування втримаються під час безпрецедентної глобальної катастрофи?

У 2020 році сектор страхових технологій залучив 6,1 мільярда доларів у вигляді венчурного капіталу, порівняно з 6,3 мільярда доларів у попередньому році. Страхові компанії Health and Life Insurtech принесли значну частку вартості угоди, приблизно 40% від загального інвестованого капіталу.

Кілька стартапів отримали статус єдинорога, оскільки пандемія прискорила перехід до цифрових продажів страхування. Незважаючи на те, що після початку кризи COVID-19 активність угод була обмеженою, у другій половині року спостерігалася активна фінансова активність, і ця тенденція, як очікується, збережеться і в 2022 році.

Станом на четвертий квартал у глобальному просторі insurtech було 10 єдинорогів, сім з яких з’явилися у 2019 році, а три (Lemonade, Root Insurance та Clover Health) у минулому році стали публічними.

2021 рік виявився прибутковим для іншуртех-сектору та ринку страхових технологій

2021 рік виявився прибутковим для іншуртех-сектору та ринку страхових технологій

Останнім часом багато страхових компаній вирішили стати незалежними для інтеграції операцій і покращення рівня продуктів і послуг. Перестраховики просуваються вперед із планами інновацій insurtech, незважаючи на низькі темпи впровадження серед партнерів.

Незважаючи на те, що численні рішення insurtech, які наразі представлені на ринку, поступово покращили можливості страхових компаній щодо андеррайтингу, ми вважаємо, що технологія страхового андеррайтингу все ще перебуває на ранніх стадіях.

Подібно до банківських послуг (BaaS), постачальники страхових послуг все більше поширюють страхування через API та платформи, що дозволяє клієнтам купувати поліси в будь-якій точці продажу.

Незважаючи на те, що протягом останнього десятиліття продажі страхування поступово перемістилися в Інтернет, особисті канали та канали брокерів та агентів залишаються основними каналами для всіх ліній страхування.  | Фориншурер