Insurance Europe назвала бар’єри для страховиків та перестраховиків щодо доступу до ряду страхових ринків


Insurance Europe назвала бар’єри для страховиків та перестраховиків щодо доступу до ряду страхових ринківInsurance Europe опублікувала низку інформаційних бюлетенів по країнах, які висвітлюють бар’єри для доступу до ринку, з якими стикаються європейські страховики та перестраховики в Аргентині, Бразилії, Канаді, Індії та Індонезії.

Усунення цих перешкод є життєво важливим для зменшення прогалин у страховому захисті та уникнення небезпечної концентрації ризику в цих юрисдикціях, пише Beinsure.com.

Крім того, щоб уникнути накопичення пов’язаних із кліматом ризиків у будь-якій одній юрисдикції та сприяти розподілу ризиків природних катастроф між глобальними ринками страхування, як ніколи важливо усунути дискримінаційні бар’єри для доступу до ринку.

В Аргентині іноземні (пере)страховики стикаються з кількома перешкодами, включаючи обмеження на транскордонне страхування, обов’язкові інвестиційні обмеження та валютні обмеження на виплати перестрахування. Незважаючи на деякі позитивні зрушення щодо реєстрації та ліцензування іноземних перестраховиків, перешкоди в Бразилії включають обмеження на перестрахування та ліміти ретроцесії, що застосовуються до переуступок випадковим перестраховикам, мінімальні страхові утримання місцевих цедентів та їх право першочергової відмови від бізнесу.

Перегляд канадської нормативно-правової бази перестрахування завершився на початку 2022 року, остаточні рекомендації включали кілька потенційних бар’єрів доступу до ринку для іноземних перестраховиків, які ведуть бізнес на транскордонній основі. Це може збільшити розрив страхового захисту Канади, оскільки потенціал перестрахування може бути значно зменшений. Після впровадження інструкції OSFI створять нерівні умови гри між зареєстрованим і незареєстрованим перестрахуванням на користь першого.

В даний час перестрахування дозволено на транскордонній основі. Однак існує вимога щодо застави у розмірі 120% зобов’язань за переданим полісом плюс дебіторська заборгованість від страховика-приймача мінус сума заборгованості перед перестраховиком-приймачем.

Канада нещодавно завершила перегляд системи перестрахування. Це почалося в червні 2018 року, коли канадський регулятор — Офіс суперінтенданта фінансових установ (OSFI) — опублікував дискусійний документ, у якому містилися пропозиції, які можуть загрожувати діяльності іноземних перестраховиків. У лютому 2022 року OSFI опублікував дві переглянуті рекомендації, які мають набути чинності в січні 2025 року. Перехідний період дозволить федерально регульованим страховикам (FRI) скорегувати свою ділову практику.

Європейські страховики також стурбовані регуляторним режимом іноземних філій в Індії. Крім того, нещодавнє запровадження нових обмежень на іноземні інвестиції означає погіршення системи для іноземних перестраховиків, що суперечить зобов’язанням уряду Індії та його меті заохочувати зростання та довгострокові інвестиції на страховому ринку Індії.

Нещодавні нормативні акти внесли зміни в порядок застосування порядку переваги до місцевих цедентів при розміщенні перестрахового бізнесу. Незважаючи на те, що новий підхід надає більше можливостей для бізнесу європейським перестраховикам, він все ще обмежує їх здатність конкурувати на рівних з національними перестраховиками.

Європейська індустрія страхування закликає індійську владу повністю скасувати будь-яку форму пріоритету та досягти рівних умов гри між національними та іноземними перестраховиками.

Індонезія поступово рухається до лібералізації доступу на ринок для іноземних (пере)страховиків. Однак нові правила доступу до ринку можуть створити нерівні умови гри між іноземними перестраховиками та вплинути на внутрішню політику ризиків міжнародних страхових груп.

17 квітня 2018 року уряд Індонезії видав Постанову GR14/2018 про іноземну власність страхових компаній. Це підтвердило обмеження на іноземне володіння 80% для (пере)страхових компаній. Підприємства, які вже перевищили обмеження у 80% іноземної власності на момент набрання чинності Регламентом, не зобов’язані його дотримуватися, але їм забороняється подальше збільшення відсотка іноземної власності.

Insurance Europe вітає прогрес, досягнутий щодо нещодавніх змін до лімітів перестрахування та ретроцесії, які застосовуються до поступок перестраховикам, які періодично діють у Бразилії. Однак потрібні додаткові амбіції, щоб підтримати здатність європейських (пере)страховиків розміщувати бізнес у Бразилії на конкурентній та недискримінаційній основі.

Місцевим органам регулювання (пере)страхування дозволено видавати спеціальні нормативні акти, що дозволяють страховим компаніям передавати перестраховикам, що перебувають у певному випадку, більше, ніж вищезазначений ліміт, стосовно певних напрямків діяльності або типу страхування. Уряд Бразилії розглядає можливість скасування існуючої системи пільгових пропозицій для місцевих перестраховиків.  | Фориншурер