Індійський іншуртех-стартап Acko став єдинорогом з оцінкою $1,1 млрд


Індійський іншуртех-стартап Acko став єдинорогом з оцінкою $1,1 млрдІндійський іншуртех-стартап Acko став єдинорогом з оцінкою понад 1 млрд доларів, приєднавшись до майже трьох десятків інших іншуртехів на другому за величиною інтернет-ринку в світі, які цього року отримали бажаний статус.

Стартап зі штаб-квартирою в Бангалорі заявив, що залучив 255 мільйонів доларів у новому раунді фінансування, довівши його за весь час до 450 мільйонів доларів. Новий раунд фінансування, який має бути затверджений страховим регулятором країни, очолили General Atlantic і Multiples Private Equity.

CPPIB, найбільший пенсійний фонд Канади та Lightspeed Growth, а також існуючі інвестори Intact Ventures і Munich Re Ventures також брали участь у раунді, який оцінює п’ятирічний стартап у 1,1 мільярда доларів проти 500 мільйонів доларів рік тому.

Acko розробляє та продає базові цифрові продукти автострахування (для водіїв та інших осіб, пов’язаних із транспортуванням), засоби захисту здоров’я для роботодавців, а також захист на гаджетах.

Стартап має партнерів з дистрибуції з низкою фірм, включаючи Amazon, яка є інвестором Acko, а також платформу для подорожей і бронювання готелів MakeMyTrip, компанію з організації поїздок Ola, страхового гіганта Bajaj Finance і Urban Company.

Acko охоплює майже мільйон співробітників у країні завдяки партнерству з компаніями, включаючи гігантів доставки їжі Swiggy та Zomato. Загалом Acko зібрав понад 70 мільйонів клієнтів і щорічно збирає 175 мільйонів доларів премій.

Пропонування великого каталогу недорогих страхових полісів має вирішальне значення для фірм в Індії. Лише частина з 1,3 мільярда населення країни наразі має доступ до страхування, і більшість із них не можуть дозволити собі великі поліси.  | Фориншурер