На глобальному ринку кіберстрахування відбувається суттєве підвищення тарифів


На глобальному ринку кіберстрахування відбувається суттєве підвищення тарифівОскільки ринки кіберстрахування продовжують обмежувати свій вплив, покупці страхового покриття повинні бути готові до різкого підвищення тарифів або не продовжувати страхуватися, якщо вони не зможуть продемонструвати певні мінімальні стандарти безпеки, відповідно до весняного оновлення договорів 2022 року.

Первинне та надлишкове поновлення договорів кіберстрахування зараз в середньому в деяких випадках демонструє збільшення премій на 200%. Підвищення буде найбільш швидким для тих організацій, які не зможуть продемонструвати надійний контроль за кіберризиками, культуру та загальну кібергігієну, кажуть аналітики WTW.

Сектори, які, як очікується, найбільше постраждають, включають охорону здоров'я, вищу освіту, державні установи, виробництво, фінансові установи, будівництво та великі медіа та технологічні компанії.

Поновлення договорів також займає більше часу, тому що страховики не хочуть надавати котирування раніше, побоюючись інциденту між андеррайтингом і обов’язковим виконанням зобов'язань, а це означає, що важливіше, ніж будь-коли, розпочати процес подання заявки завчасно, щоб матеріали можна було доопрацювати для найкращого представлення андеррайтерам.

У звіті зазначено, що COVID-19 продовжує впливати на кібер-ринок. Збільшення кількості співробітників, які працюють вдома, збільшило кількість фішингу та взлому.

Згідно зі звітом IBM і Ponemon 2021 року про вартість взлому даних, середня вартість була на 1,07 мільйона доларів вищою у випадках, коли віддалена робота була фактором ризику, оскільки безпека мережі, як правило, менш надійна в налаштуваннях вдома, аніж у офісах.

У міру того, як кібератаки стають все більш складними, сьогодні, будучи здатними загрожувати всій електронній інфраструктурі, вимоги викупу зросли, часто досягаючи восьмизначного числа.

Збільшення частоти та серйозності кіберпретензій залишалося основною причиною середньоквартального збільшення премій, які були меншими, ніж в останньому кварталі 2021 року, але все ще набагато вищі, ніж інші лінії страхування комерційної власності та від нещасних випадків.

Протягом 18-го кварталу поспіль комерційні премії зросли – у середньому на 6,6% у першому кварталі 2022 року. Однак, відповідно до останніх тенденцій, підвищення премії продовжується помірно. Більшість ліній показали менший приріст, ніж у четвертому кварталі 2021 року, щонайменше на два відсоткові пункти.

CIAB спеціально виділила відповіді агентів і брокерів щодо комерційної нерухомості. Респонденти сказали, що страховики зосереджені на оцінці нерухомості, що допомогло підвищити премії на 8,6% у першому кварталі. Незважаючи на те, що ця тенденція продовжувала тенденцію до зниження цін на комерційну нерухомість, вони, схоже, стурбовані тим, що поточна оцінка нерухомості не відображає збільшення вартості з урахуванням зростаючої інфляції, що зробить ремонт або заміну вмісту будівлі дорожчою. Респонденти сказали, що страховики задають більше запитань і зменшують страхове покриття та обмеження в деяких місцях або класах високого ризику.

CyberCube очікує збільшення активності з боку національних державних кіберзагроз у найближчі роки. Кількість національних держав, які зараз вважають кіберспроможність ключовим для своїх стратегічних національних цілей, зростає, і багато національних держав швидкими темпами розвивають свої можливості.

Поточні оцінки свідчать про те, що глобальна шкода від кіберзлочинності досягне 10,5 трильйона доларів до 2025 року. «Хоча кіберзлочинність є предметом значних досліджень, більшість з них зосереджена на конкретних типах атак. Страховикам потрібно більше знати про суб’єктів загрози, які стоять за цими атаками. Чим більше ми розуміємо їхні мотиви та відданість, тим більше ми можемо передбачити їхні кроки.

Звіт CyberCube зосереджується на суб’єктах, з якими страхова галузь має боротися, оскільки вони, швидше за все, завдадуть кібератаки на західні демократії та бізнес, створюючи системний ризик, що призводить до агрегації ризиків та великих фінансових втрат. Більше розуміння ключових кібер-акторів допоможе страховому сектору передбачити, як і де можуть виникнути майбутні атаки, а також оцінити частоту та серйозність атак.  | Фориншурер