В Естонії запустили повідомлення страховика про ДТП у цифровому форматі


Протягом першого місяця новим цифровим звітом про ДТП Естонського фонду страхування дорожнього руху (LKF) скористалися майже 1000 водіїв, які потрапили в аварії, і через нього було оброблено 600 випадків страхування дорожнього руху. Додаток працює на сайті avarii.lkf.ee естонською, російською та англійською мовами, йдеться у повідомленні фонду.

За словами Тааві KIIBUS, керівника відділу розвитку цифрових послуг LKF, 15-20% водіїв, які потрапили в ДТП, користуються додатком щодня. «Додаток, запущений наприкінці квітня, працює добре, оскільки жителі Естонії звикли користуватися веб-додатками, а поліція наказує водіям повідомляти про аварії на своїх смартфонах. Ми зробили так легко та зручно реєструвати випадок страхування дорожнього руху, що паперове повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду може з часом зникнути».

Перш за все, додаток призначений для повідомлення про ДТП на місці події за допомогою смартфона, а не пізніше, вдома на комп’ютері, і таким чином буде зафіксована вся необхідна інформація, щоб аварія була правильно оброблена. Варто зауважити, що додаток працює лише в Естонії, про нещасні випадки, які відбуваються за кордоном, повідомити не можна, – пояснив керівник відділу розвитку цифрових послуг LKF.  | Фориншурер