Оцінка німецького іншуртех-єдинорогу Wefox перевищила $3 млрд


Оцінка німецького іншуртеху Wefox перевищила $3 млрдНімецький іншуртех-стартап Wefox зібрав 650 мільйонів доларів у раунді фінансування серії C під керівництвом Target Global. Після цього раунду фінансування компанія досягла оцінки в 3 мільярди доларів.

Wefox — цифрова іншуртех-компанія, яка зосереджена на продуктах особистого страхування, таких як страхування домогосподарств, автострахування та страхування особистої відповідальності.

«Це набагато більше, ніж ми хотіли зібрати спочатку. Це був дуже швидкий процес, і, по суті, ми отримали у 4 рази більше пропозицій від інвесторів», — сказав співзасновник і генеральний директор Джуліан Тейке.

У грудні 2019 року компанія повідомила про оцінку в 1,65 мільярда доларів. Wefox стверджує, що новий раунд фінансування є одним з найбільших раундів серії C за всі часи — і, ймовірно, найбільшим раундом серії C для страхової галузі.

Майже всі великі існуючі інвестори беруть участь у фінансуванні: OMERS Ventures, G Squared, Mountain Partners, Merian, Horizons Ventures, Eurazeo, Mubadala Capital, Salesforce Ventures, Speedinvest, CE Innovation Capital, GR Capital і Seedcamp. Серед нових інвесторів – FinTLV, Ace & Co, LGT та її афілійована платформа інвестування Lightrock, Partners Group, EDBI, Jupiter та Decisive Capital Management SA.

Wefox вірить, що тепер може виконувати ітерації та отримувати все більший дохід у міру масштабування — йому просто потрібен капітал, щоб вийти на наступний рівень.

Чим Wefox відрізняється від традиційних страхових компаній? Wefox не є прямою страховою компанією для споживачів. Більшість страхових продуктів досі продають агенти, і стартап вважає, що це не зміниться найближчим часом. Wefox має 700 агентів, які продають виключно продукти Wefox. Він також співпрацює з асоційованими брокерами — близько 5000 можуть поширювати продукти Wefox.

Тільки в 2020 році компанія отримала 140 мільйонів доларів доходу. Швидкі темпи зростання в поєднанні з чітким шляхом до прибутковості означають, що Wefox має амбітну дорожню карту. Як страхова компанія з повним стеком, ліцензована в Ліхтенштейні, Wefox може паспортити свою ліцензію в інші європейські країни. Зараз компанія працює на п’яти ринках і незабаром працює над розширенням до Італії.

Окрім нових ринків, Wefox планує продавати нові страхові продукти — страхування майна та від нещасних випадків, страхування домашніх тварин, медичне страхування, страхування життя…

Wefox має амбітні плани щодо скорочення адміністративних витрат. Компанія інвестує в автоматизацію, щоб загальні процеси оброблялися за алгоритмом. Зараз 80% його процесів обробляються автоматично. Це нескінченний процес, оскільки ви повинні адаптувати свої процеси, коли ви запускаєте нові продукти.

Wefox також працює над профілактикою страхового шахрайства. Компанія зібрала команду штучного інтелекту в Парижі.   | Фориншурер