Міжнародну пулінгову систему закликали надати перестраховий захист ризиків НАЕК "Енергоатом"


Міжнародну пулінгову систему закликали надати перестраховий захист ризиків НАЕК "Енергоатом"Генеральний директор Ядерного страхового пулу України (ЯСПУ) Дмитро Расшивалов закликав міжнародну пулінгову систему підтримати український ядерний страховий пул наданням перестрахувального захисту для ризиків ДП НАЕК "Енергоатом", що є особливо важливим в умовах військового протистояння агресору.

Про це він зазначив у ході виступу на щорічному міжнародному Форумі ядерних страхових пулів-об'єднань страховиків, які забезпечують страховий захист операторів атомних станцій від ризиків цивільної відповідальності за ядерні збитки.

Ядерний страховий пул відіграє важливу роль національному страховому ринку країни. Це об'єднання страховиків України, які в установленому порядку отримали ліцензію на обов'язкове страхування цивільної відповідальності за ядерні збитки. ЯСПУ створено за постановою №953 Кабінету Міністрів України від 23 червня 2003 року.

Метою створення Пула є координація діяльності його членів, пов'язана з проведенням обов'язкового страхування цивільної відповідальності за ядерні збитки та забезпечення фінансової надійності страхування. Пул також може координувати інші види страхової діяльності своїх членів у сфері використання ядерної енергії.  | Фориншурер