Allianz радить компаніям переглянути умови страхування через загрозу зростання соціальних заворушень у світі


Allianz радить компаніям переглянути умови страхування через загрозу зростання соціальних заворушеньAllianz Global Corporate & Specialty (AGCS) радить компаніям переглянути свої страхові поліси та виключення на випадок непередбачених ситуацій, оскільки зростання соціальних заворушень може підвищити їх ризик, що призведе до зростання збитків.

Страйки, заворушення та насильницькі протестні рухи є ризиками для компаній, оскільки окрім будівель або активів, які зазнають значного матеріального збитку, бізнес-операції також можуть серйозно постраждати через недоступність приміщень, що призведе до втрати доходу, зазначає страховик.

Економічні та страхові збитки від попередніх протестів були значними, що створило зростання страхових виплат для компаній та їх страховиків. Наприклад, рух «жовтих жилетів» у Франції, де французькі роздрібні торговці втратили 1,1 мільярда доларів доходу лише за кілька тижнів; або протести 2020 року через смерть Джорджа Флойда під час затримання поліцією, які, за оцінками, призвели до страхових збитків в США до понад 2 мільярдів доларів.

За даними Allianz, криза вартості життя та потужність соціальних мереж у поєднанні з політичною поляризацією підживлюють протестні рухи. Громадські заворушення все частіше стають більш критичним фактором для багатьох компаній, ніж тероризм.

Компанії мають бути напоготові щодо будь-яких підозрілих індикаторів і визначити чіткі шляхи для деескалації та реагування, які передбачають і запобігають ризику травмування персоналу або пошкодження особистого майна.

ООН попередила про дестабілізуючий потенціал порушених ланцюгів поставок і зростання цін на продукти харчування, паливо та добрива, особливо в контексті війни Росії в Україні, на які припадає близько 30% світових поставок пшениці.

«Усе це сіє зерно політичної нестабільності та заворушень у всьому світі», – сказав Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у березні 2022 року. Тим часом консалтингова компанія Verisk Maplecroft вважає зростання заворушень «неминучим».

Вплив соціальних мереж відіграє все більшу роль у мобілізації протестувальників та посиленні соціальних заворушень. «Об’єднуючий та активізуючий вплив соціальних медіа на такі протести не є особливо недавнім явищем, але під час кризи Covid-19 він поєднувався з іншими потенційно запальними факторами, такими як політична поляризація, настрої проти вакцинації та зростаюча недовіра до уряду».

Географія також була меншою перешкодою. Ті, хто має схожі погляди, змогли легше ділитися думками та швидше й ефективніше мобілізуватися у більшій кількості. У світі, де довіра як до уряду, так і до ЗМІ різко впала, дезінформація може закріпитися, а партизанські невдоволення посилюватися та використовуватися.  | Фориншурер