Україна та Польща домовились про страхування транспорту і вантажів, які ввозитимуться до України


Україна та Польща домовились про страхування транспорту і вантажів, які ввозитимуться до УкраїниМіністерство економічного розвитку і технологій Польщі та Міністерство економіки України підписали Меморандум щодо розробки інструментів сприяння торгівлі. Мета угоди – зміцнити економічне співробітництво між Польщею та Україною через спрощення торгівлі з акцентом на забезпеченні страхового покриття постачання товарів та послуг.

Йдеться про страхування транспорту і вантажів, які польські партнери ввозитимуть до України. Зокрема, таке страхування можна буде зробити через польську експортну кредитну агенцію KUKE.

У Мінекономіки очікують, що завдяки реалізації меморандуму Україна отримає зростання обсягів торгівлі з Польщею. "У 2021 році Польща серед країн Європи посідала в ній перше місце (обіг товарів та послуг на суму 10,7 млрд доларів). А за січень-березень він зріс ще на 11%. Саме через Польщу до України надходять стратегічно важливі товари", - зауважили у міністерстві.

Наголошується, що безпека товарів та транспорту в такому випадку буде гарантована завдяки механізмам страхування, що передбачені меморандумом. Таким чином, росія не завадить польсько-українським торговим взаєминам, а Україна прокладе собі широкий шлях до Євросоюзу, ворота до якого знаходяться в Польщі.  | Фориншурер