Іншуртех Kita отримав від інвесторів фінансування на запуск продуктів вуглецевого страхування


Іншуртех Kita отримав від інвесторів фінансування на запуск продуктів вуглецевого страхуванняІншуртех-компанія Kita зібрала 350 тисяч фунтів стерлінгів у рамках раунду попереднього фінансування під керівництвом Insurtech Gateway. У раунді прийняли участь інвестори Carbon13, Climate VC і Echelon Capital. Кошти будуть використані для створення та запуску продуктів вуглецевого страхування.

Наталія Дорфман, співзасновник і генеральний директор Kita вважає, що світ перебуває в кліматичній кризі, і видалення вуглецю є важливою частиною рішення. Однак видалення вуглецю стикається з унікальними ризиками, а відсутність страхування для подолання цих ризиків гальмує розвиток з такою швидкістю, якою потребує світ.

Кіта вірить, що страхування є вирішальним фактором – усуваючи ризики та підвищуючи довіру до ринку, страхування допоможе залучити капітал, щоб допомогти розширити якісні проекти з видалення вуглецю. «Ми прагнемо вивести на ринок ці продукти спеціального вуглецевого страхування».

Kita прагне стати першим у світі вуглецевим страховиком, позбавляючись від ризиків рішень для видалення вуглецю.

Міжурядова група експертів зі зміни клімату стверджує, що ми повинні вилучати мільярди тонн CO₂ щорічно до кінця ХХІ століття, щоб забезпечити стале майбутнє для всіх.

Kita стверджує, що більшість рішень для видалення вуглецю приносять прибуток за рахунок продажу вуглецевих одиниць на добровільному ринку вуглецю, який до 2030 року має зрости більш ніж у 15 разів, щоб забезпечити досягнення чистих нульових цілей. Проблеми на добровільних ринках вуглецю включають відсутність прозорості та послідовного управління ризиками, що призводить до значного ризику трансакцій – попередньо продані одиниці вуглецю мають ризик недопоставки. Ця невизначеність призводить до неефективного потоку капіталу до високоякісних проектів видалення вуглецю.

«Kita знайшла дуже цікаву роль страхування у прискоренні зростання ринків видалення вуглецю, і ми вважаємо раді допомогти їм вивести свій продукт на ринок», — заявив Стівен Бріттейн з Insurtech Gateway.  | Фориншурер