Munich Re презентував огляд кіберризиків Global Cyber Risk and Insurance Survey 2022


Munich Re презентував дослідження Global Cyber Risk and Insurance Survey 2022Munich Re нещодавно опублікував результати дослідження Global Cyber Risk and Insurance Survey 2022. Опитування було проведено серед понад 7000 учасників з 14 країн.

Усі опитані компанії більше зосереджуються на нових технологіях. Відповідно до цих подій, уразливості безпеки та кібератаки також зростають. Хоча обізнаність серед опитаних менеджерів зросла майже на 10% після опитування в 2021 році, сприйняття ландшафту кіберзагроз і того, що необхідно зробити, щоб належним чином протистояти їм, все ще сильно різниться в залежності від регіону.

На глобальному рівні дані опитування показують, що атаки з програмним забезпеченням-вимагачем, кража даних і шахрайство в інтернеті зросли з року в рік. Частка програм-вимагачів зросла з 21% до 28%, зловживання даних зросло з 32% до 43%, а шахрайства в інтернеті зросли з 38% до 46%.

Якщо розглядати результати опитування в регіоні, Індія, Китай та Південна Африка входять до трійки найбільш постраждалих країн від кіберзлочинців.

Однак, що стосується атак програм-вимагачів, 98% респондентів сказали, що атака вплинула на повсякденні операції – у 42% випадків інцидент мав негайний вплив, а в 27% – серйозний негайний вплив на повсякденний бізнес. Munich Re стверджує, що ці цифри ілюструють величезну загрозу, яку представляє цифрова зброя, як-от програми-вимагачі.

Крім того, 38% учасників опитування сказали, що вони вкрай стурбовані потенційною кібератакою на їхню компанію.

Munich Re презентував дослідження Global Cyber & Risk and Insurance Survey 2022

Серед 14 країн, які взяли участь в опитуванні, Індія була найвищою країною для респондентів, які найбільше стурбовані потенційною кібератакою на їхню компанію – 92%. Друге місце зайняла Бразилія з 89%, потім Іспанія з 85% і Південна Африка з 83%.

Munich Re зазначив, що всі компанії, які були опитані, зосереджені на смарт-технологіях. Список технологічних драйверів очолюють 5G, хмарні сервіси, AI та аналітика даних.

Високо орієнтовані на ІТ країни, такі як Індія та Китай, а також Південна Африка та Бразилія лідирують у списку країн, які бачать найбільший потенціал у цифровізації.

Munich Re презентував дослідження Global Cyber & Risk and Insurance Survey 2022

Крім того, лише 12% учасників опитування не вважають цифрові тенденції актуальними для їхнього бізнесу. Однак відповідно до цих подій зростає вразливість у безпеці та кібератаки.

Більше того, 83% респондентів сказали, що їхня компанія недостатньо захищена від цифрових загроз. У дослідженні Munich Re заявило, що така велика цифра є несподіванкою у світлі того факту, що бізнес-моделі все більше покладаються на цифровізацію та високого рівня обізнаності про пов’язані з цим загрози.

Munich Re презентував дослідження Global Cyber & Risk and Insurance Survey 2022

Позитивним є те, що порівняно з опитуванням минулого року доступність кіберстрахування, схоже, набула популярності, оскільки кількість компаній, які вже оформили кіберстрахування, зросла на 21%.

Крім того, результати також показали, що 35% учасників розглядають кіберстрахування для своєї компанії, таким чином демонструючи значний бізнес-потенціал для страхової галузі.

Цифрові зриви прогресують на глобальному рівні, а пов’язані з цим залежності надзвичайно розвиваються. Страхова галузь довела, що може забезпечити реальний додатковий захист для своїх клієнтів за допомогою комплексних рішень, які адаптуються до швидко мінливого ландшафту ризиків. Munich Re, зокрема, постійно впроваджує інновації як провідний кіберперестраховик.   | Фориншурер