Перестраховик Munich Re інвестує в проекти TreeTrust, спрямовані на захист клімату


Перестраховик Munich Re інвестує в проекти TreeTrust, спрямовані на захист кліматуTreeTrust, корпоративна дочірня компанія перестраховика Munich Re, яка є брокером та структурою високоякісних проектів засадження лісів для видалення вуглецю. Vaillant Group та Munich Re виступили першими інвесторами проектів.

Перший проект видалення вуглецю стартував у травні цього року з висадки дерев на площі понад 10 млн кв.м. колишніх пасовищ на півночі Коста-Ріки. Оскільки ці нові ліси будуть рости протягом наступних 40 років, вони будуть захоплювати понад 600 000 метричних тонн CO2.

Партнер TreeTrust і розробник проекту, BaumInvest, буде наглядати за лісорозведенням на місці та видавати CO2 сертифікати. Проект у Коста-Ріці допоможе відновити тропічний ліс, подібний до початкового, який має переваги від чудового біорізноманіття та води. Крім того, робочі місця, створені в рамках проекту, скрасять перспективи для місцевих жителів. Незабаром буде більше проектів подібного характеру, також заснованих на Цілях сталого розвитку ООН.

«Багато компаній ставлять амбітні цілі щодо захисту клімату. Вони хочуть компенсувати неминучі викиди вуглекислого газу, захоплюючи ту саму кількість вуглекислого газу з атмосфери. На ринку компенсації вуглецю, де пропозиції є мізерними, TreeTrust організовує відповідні проекти лісорозведення для вимогливих компаній. Munich Re досліджує ризики зміни клімату понад чотири десятиліття. Наші інноваційні підходи тут наголошують на запобіганні, передачі ризику та стійкості. Зараз TreeTrust використовує наш досвід на ринку компенсації викидів вуглецю, у свою чергу, сприяє трансформації до кліматично нейтральної економіки», - кажуть у Munich Re.

Все більше компаній шукають надійні способи уловлювання вуглецю, оскільки їм потрібно компенсувати свої неминучі експлуатаційні викиди, щоб досягти своїх цільових показників чистого нуля. З цієї причини за останні роки попит на преміальні вуглецеві кредити значно зріс. Експерти підрахували, що для досягнення глобальних кліматичних цілей Паризької угоди до 2030 року обсяг ринку тут повинен зрости в 15 разів. Новий постачальник на цьому ринку, TreeTrust полегшує та структурує транзакції для корпоративних клієнтів, які шукають ефективного доступу до амбітних, сертифікованих Золотим стандартом інвестицій у лісонасадження для видалення вуглецю. Рішення TreeTrust поєднують досвід Munich Re щодо клімату та ризиків з досконалістю досвідчених розробників проектів.

Зміна клімату є однією з шести стратегічних сфер, у яких Munich Re розробляє інноваційні рішення та створює корпоративні підприємства. Окрім допомоги клієнтам у адаптації та стійкості до зміни клімату, Munich Re також активно зосереджується на мобільності, кіберзахисті, Інтернеті речей, InsurTech 2.0 та цифровій довірі.  | Фориншурер