Страховики визначили ключові ризики та проблеми орендодавців при здачі житла в оренду


Страховики визначили ключові ризики та проблеми орендодавців при здачі свого житлаЖитло, з якого нещодавно виїхали орендарі, у 37% випадків потребує ремонту, з'ясували страховики під час опитування. При цьому лише кожен десятий орендар у ході дослідження визнав, що не дбає про стан квартири, яка знімається.

Більше третини (36,5%) орендодавців стикаються з проблемами, коли здають своє житло. Найчастіше йдеться про невеликі ремонтні роботи (43%), але іноді мешканці завдають значної шкоди власності. Майже чверть респондентів (23%) довелося змінювати сантехніку, меблі чи побутову техніку, а кожному дев'ятому (11%) – робити капітальний ремонт.

Загалом ремонтні роботи після виселення мешканців довелося починати 37% опитаних. Заподіяння матеріальних збитків і необхідність ремонту посіли третє місце серед найпоширеніших претензій орендодавців до орендарів.

Так чи інакше, але страхові компанії, як правило, не покривають шкоду, завдану меблям або оздобленню квартири чи будинку, що здається. Але при цьому страховики підкреслюють важливість фінансового захисту нерухомості, що здається — оскільки відповідальність за все, що з нею відбувається, несе власник.



Орендарі, які заробляють здаванням свого житла в оренду, дуже рідко думають про ризики. Багато хто сприймає це як легкий спосіб заробітку. Але безтурботність у такому питанні може призвести до неприємних наслідків, якщо наслідком безвідповідальності орендаря буде збиток сусідам — наприклад, затоплення чи пожежа, кажуть страховики. Такі збитки можуть бути дуже значними і перекрити будь-яку вигоду від здачі житла. У орендарів, яких не турбує стан квартири, набагато вищі ризики і те, що серйозно постраждає сама квартира, що здається — внаслідок пожежі, аварії інженерних систем тощо.

Як показало дослідження, супутні ризики при здачі нерухомості в оренду орендарі передбачають рідко. 74% опитаних заявили, що не страхували житло перед здаванням. З них понад 40% не зробили цього, бо не знали про відповідну послугу. Чверть опитаних визнали зайвою процедуру, бо довіряють своїм орендарям, 17% - знехтували страховкою, бо здавали без договору, а 16% вирішили заощадити на купівлі поліса.



Найчастішою претензією виявилася затримка оплати – з такою проблемою зіткнулися майже дві третини опитаних. Часто нерухомість утримується орендарями в неналежному стані - 57% власників розповіли, що у квартирі, що здається, було брудно. 31% респондентів зіткнулися з тим, що мешканці не оплачують ЖКП за лічильниками, 21% – з порушенням інших умов договору. Наприклад, орендарі таємно заводили тварин та заселялися у більшій кількості, ніж було передбачено домовленостями.

Думка орендодавців про мешканців суттєво розходиться з тим, що орендарі думають про себе. Абсолютна більшість квартирантів, що винаймають (95%), переконані, що вони дбайливо ставляться до чужого майна. 85% стверджують, що утримують житло в чистоті та при необхідності роблять дрібний ремонт. Лише 9% вказали, що їх не турбує стан квартири, що орендується, з тієї причини, що це не їхнє житло.  | Фориншурер