S&P підвищило рейтинги Fairfax Financial Holdings та її дочірніх компаній з перестрахування


Fairfax Financial HoldingsS&P Global Ratings підвищило рейтинги Fairfax Financial Holdings та її основних дочірніх компаній з перестрахування на основі їх сильної конкурентної позиції та покращення результатів.

Рейтингове агентство підвищило довгостроковий кредитний рейтинг емітента холдингової компанії з «ВВВ-» до «ВВВ», а довгостроковий кредитний і фінансовий рейтинг емітента своїх дочірніх компаній з «А-» до «А» та присвоїло стабільний прогноз для всіх суб'єктів.

S&P пояснило, що стабільний прогноз відображає «дуже сильну конкурентну позицію Fairfax, зміцнену збільшенням операційних прибутків, покращенням капіталізації, що підтримує стабільне зростання виручки, та помірним профілем фінансового важеля».

У 2021 році валові підписані премії Fairfax зросли до 23,8 доларів завдяки сприятливим тарифам на перестрахування, які підтримувалися 19,3 мільярдами доларів акціонерного капіталу.

В першому кварталі 2022 року премії зросли на 21,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, грунтуючись на торішньому сильному зростанні цін у більшості основних сегментів бізнесу та нових ділових матеріалах, при цьому аналітики прогнозують зростання премії приблизно на 15% у 2022 році загалом і на 10% у 2023 році.

Крім того, у минулому році Fairfax мав сильний комбінований коефіцієнт 96%, незважаючи на збитки від стихійних лих у 1,15 мільярда доларів.

Аналогічно, у першому кварталі 2022 року Fairfax дала високі результати андеррайтингу із загальним коефіцієнтом 93,9%, включаючи скромні втрати від стихійних лих у 130 мільйонів доларів без значних наслідків російсько-українського конфлікту.

Забігаючи наперед, S&P очікує, що комбінований коефіцієнт Fairfax покращиться до 93-96% у 2022-2024 роках, завдяки підвищенню тарифів перестрахування, включаючи навантаження від стихійного лиха приблизно на 5 пп.

Рейтингове агентство також відзначило, що Fairfax активно оптимізує структуру свого капіталу, щоб максимізувати вартість акціонерів, одночасно підтримуючи фінансову міцність своєї холдингової компанії та дочірніх перестрахових компаній, викупивши 1,19 мільярда доларів своїх підпорядкованих голосуючих акцій у 2021 році.

І компанія продовжує коригувати свій інвестиційний комплекс, щоб скористатися перевагами більш сприятливого ринку під час зростання тарифів, і розгорнути свої готівкові та короткострокові інвестиції в розмірі 22,8 мільярда доларів станом на 31 грудня 2021 року.

Крім того, зростаюча ринкова присутність операцій з перестрахування Fairfax, сильний андеррайтинг та підвищення тарифів перестрахування, ймовірно, призведуть до збільшення прибутків разом із очікуваним збільшенням інвестиційного доходу та збільшенням нестрахового прибутку.  | Фориншурер