Світовий ринок перестрахування в 1 кварталі 2022 року показав зростання премії на 11%


Світовий ринок перестрахування в 1 кварталі 2022 року показав зростання премії на 11%Gallagher Re повідомляє, що в першому кварталі 2022 року зростання премій перестраховиків залишалося високим, досягнувши 11%. Цього результату частково досягнуто завдяки сильному андерайтингу для комерційних напрямків та перестрахування.

Найбільше зростання премії відбулося у світових перестраховиків, а також компаній Північної Америки та Бермудських островів. Однак зниження ринків акцій сприяло падінню рентабельності капіталу з 14% до 9% у період з 1 кварталу 2021 року по 1 квартал 2022 року. Незважаючи на високі результати діяльності, акціонерний капітал в опитаних компаніях значно скоротився через вплив підвищення процентних ставок, що спричиняє падіння вартості портфелів облігацій та акції.

Хоча зростання премії було позитивним, необхідно «уважно спостерігати» в галузі за інфляцією. «Збільшення економічної інфляції та очікування, що ця тенденція триватиме, створили більше невизначеності щодо кінцевих збитків, які будуть понесені для врегулювання претензій. Ці фактори, а також вплив стабільно низьких процентних ставок на чистий інвестиційний прибуток призвели до підвищення ставок».

Компанії підвищують тарифи четвертий рік поспіль. Деякі відзначили, що вони ретельно стежать за тенденціями в ціноутворенні та інфляції і коригують зростання премій, якщо це необхідно для підтримки прибутковості.

Результати андеррайтингу були «надзвичайно сильними» у всій галузі із середнім комбінованим коефіцієнтом для перестраховиків, які вона відстежувала, становив 94% у першому кварталі 2022 року в порівнянні з 96% у попередньому році.

Як і раніше, сильним фактором є російська агресія проти України. Через вторгнення на авіаційному ринку знову виникла невизначеність. «Хоча це не є істотним чинником загальних результатів першого кварталу, деякі перестраховики створили резерви для відшкодування збитків, пов’язаних із війною в Україні. Забігаючи наперед, ми продовжуватимемо відстежувати ці чинники, оскільки поява претензій стане більш зрозумілою. Однією з найбільших проблем у наступні три квартали є продовження зростання соціальної інфляції через її вплив на витрати і тенденції коефіцієнта збитків, особливо в секторах перестрахування ризиків відповідальності».  | Фориншурер