Страховики повинні вдосконалити свої бізнес-моделі, щоб мінімізувати вплив кліматичних змін


Нове дослідження Capgemini та Efma про страхування майна та від нещасних випадків показує, що зміна клімату завдає шкоди страховій галузі, тому страховики повинні змінювати свої бізнес-моделі, щоб досягти стійкості до клімату.

В інавгураційній доповіді під назвою «Проведення розмови: як страховики можуть забезпечити стійкість до зміни клімату» йдеться про вплив на кліматичні зміни в страховій галузі.

У звіті наголошується, що в усьому світі економічні втрати, викликані зміною клімату, зросли на 250% за останні три десятиліття.

У той же час 73% страховиків вважають зміну клімату однією з головних проблем, у той час як страховики відображають занепокоєння своїх клієнтів: близько 40% вважають зміну клімату першочерговим пріоритетом, а страхування та прибутковість – головними проблемами, пов’язаними з кліматом.

Понад 80% індивідуальних і малих комерційних клієнтів у страховій галузі добре усвідомлюють вплив клімату.

Однак для боротьби зі згубними наслідками зміни клімату необхідно зробити більше, оскільки лише 8% страховиків, які були опитані, є лідерами страхування або «чемпіонами стійкості» - страховиками, які мають потужне управління, розширені можливості аналізу даних та ризиків і сприянню стійкості за допомогою своїх андеррайтингових та інвестиційних стратегій.

Крім того, результати звітів свідчать про те, що страховики повинні переосмислити свої поточні моделі оцінки ризиків, запровадити запобігання ризикам у масштабах, а також запровадити стратегії стійкого інвестування та андеррайтингу, виходячи за межі виключень та продажів, щоб створити екосистему стійкості.

Серед тих, кого вважають «чемпіонами стійкості», 82% мають керівника з питань сталого розвитку, близько 77% вбудували дані про кліматичні ризики у свої продукти та послуги, майже 60% використовують нові моделі ціноутворення на основі машинного навчання, а близько 53% мають доступ до нових джерел даних для надання точної, детальної інформації про ризики в реальному часі.

Завершується звіт трьома ключовими заходами, щоб допомогти страховим компаніям забезпечити стійкість до кліматичних умов, одночасно підвищивши їх актуальність і прибутковість. По-перше, в ньому зазначається, що страховики повинні включити стійкість до кліматичних умов у свою корпоративну стратегію розвитку з чіткими діями, призначеними для керівників підрозділів.

По-друге, страховики повинні переробити свій інноваційний підхід, щоб подолати розрив між довгостроковими цілями та короткостроковим плануванням, впровадивши стійкість у весь ланцюг створення вартості страхової компанії. Нарешті, страховики повинні перепроектувати свою технологічну стратегію з інноваційними продуктами, клієнтським досвідом та корпоративним духом, що може бути досягнуто шляхом інтеграції таких технологій, як Інтернет речей, хмарних технологій, AI, машинне навчання та квантові обчислення.  | Фориншурер