Російське вторгнення в Україну матиме «прискорюючий» вплив на тарифи перестрахування


Аналітики Berenberg попереджають, що тарифи страхування на поновлення договорів у Флориді зростуть на 20-30%, тоді як російське вторгнення в Україну матиме «прискорюючий» вплив на тарифи перестрахування.

У новому дослідженні "Tales from the City" аналітики, не дивлячись на те, що остаточний вплив конфлікту в Україні проявиться через деякий час, продовжують вірити, що це залишиться керованим процесом для всіх компаній ринку.

«Втрати на воєнних позиціях викликають проблеми, пов’язані з андеррайтингом та випуском спеціальних продуктів перестрахування. Простіше кажучи, пакетна пропозиція дозволяє перестраховикам надавати більше покриття в різних географічних регіонах».

Нинішня ситуація була побічним продуктом попереднього м’якого ринку, коли перестраховики конкурували за бізнес. Але сьогодні ринок перестрахування змушений буде вдосконалювати перестрахові продукти через величезні втрати.

Це відкриє шлях до зміни умов поновлення спеціального перестрахування в січні 2023 року, що призведе до збільшення попиту на захист та прискорення зростання тарифів.  | Фориншурер