Збитки сфери страхування та перестрахування від повені в Австралії зросли до $4,3 млрд


Збитки сфери страхування та перестрахування від повені в Австралії зросли до $4,3 млрдРада страхування Австралії (ICA) повідомила, що на початку цього року збитки від повені в південно-східному Квінсленді та північній частині Нового Південного Уельсу зросли на 28%, що робить її четвертим за збитковістю стихійним лихом в країні.

Станом на 31 травня, збитки галузі страхування та перестрахування від повені оцінюються в 4,3 мільярда доларів із загальної кількості 216 465 претензій. Раніше оцінка була 3,3 млрд доларів.

За даними ICA, збільшення розміру виплат на 28% порівняно з квітневими цифрами здебільшого пов’язано з прогресом процесу оцінки та збільшенням виплат корпоративним клієнтам.

Наразі понад 20% позовів закрито, а страхувальникам виплачено майже 1 мільярд доларів. Загальна сума страхового збитку вже майже вдвічі перевищує повінь у Брісбені 2011 року, що призвело до страхових збитків у розмірі 2,3 мільярда доларів.

Ця подія перевищила за збитками землетрус у Ньюкаслі 1989 року, який приніс страхові збитки в розмірі 4,24 мільярда доларів.

Повені 2022 року в Південно-Східному Квінсленді та Північному Новому Південному Уельсі з 4,3 мільярда доларів посідають четверте місце після граду в Східному Сіднеї (5,57 мільярда доларів) 1999 року, циклону Трейсі 1974 року (5,04 мільярда доларів) і циклону 4,6 мільярдів доларів 1967 року (4,6 мільярдів доларів).

Страховики та Рада зі страхування сподіваються на співпрацю з урядом Албані над впровадженням пакету заходів із запобігання, ремонту та відновлення вартістю 200 мільйонів доларів США, щоб краще захистити австралійські будинки та громади від впливу екстремальних погодних умов.  | Фориншурер