Swiss Re опитав споживачів щодо COVID-19 та визначив роль страховиків у боротьбі з пандемією


Swiss Re Institute опитав споживачів щодо COVID-19 та визначив роль страховиків у боротьбі з пандемієюПандемія COVID-19 – це більше, ніж криза в галузі охорони здоров’я. Це була пандемія незахищеності. Від Сполучених Штатів до Європи, від Азіатсько-Тихоокеанського регіону до Латинської Америки, люди були змушені ставити під сумнів аспекти свого життя, які вони колись сприймали як належне, оскільки боялися за своє здоров’я, боролися з трагедіями та боролися з карантином.

Нове дослідження Swiss Re Institute 2022 року серед споживачів страхування у всьому світі підкреслює це: 40% страхувальників висловили невпевненість у своєму існуючому рівні покриття.

COVID-19 вплинув на психічне та фізичне благополуччя людей, і з початку пандемії багато інших висловлювали стурбованість своїм здоров’ям. На розвинутих ринках третина опитаного населення повідомила про погіршення свого психічного здоров’я за останні 12 місяців.

COVID-19 підвищив усвідомлення ризиків. Надмірна смертність різко полегшила, наскільки суспільство було вразливим. Наше опитування підкреслює роль страхування у зменшенні цієї вразливості, оскільки респонденти вказали на зростання намірів придбати страховку або розширити існуючі поліси, щоб підготуватися до майбутніх проблем. Це дає можливість скоротити розрив у страховому захисті .

Це третій рік, коли Swiss Re проводить опитування з метою вивчення впливу пандемії COVID-19 на поведінку людей. Відповіді цього року показують, що COVID-19 був каталізатором для людей на ринках, що розвиваються, до більш регулярних медичних оглядів, причому психічне здоров’я є ключовою проблемою. Кількість респондентів, які звернулися на медичний огляд у результаті пандемії, була втричі більше, ніж на розвинених ринках. Особи на ринках, що розвиваються, також частіше шукають відповідної підтримки, ніж на розвинених ринках.

Багато споживачів страхування сказали, що їхнє психічне та фізичне здоров’я постраждало під час пандемії

Swiss Re опитав споживачів щодо COVID-19 та визначив роль страховиків у боротьбі з пандемією

Цьогорічне опитування було глобальним за своєю природою і є продовженням наших опитувань у 2021 і 2020 роках для Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Результати дають цінну інформацію для страховиків життя та здоров’я (L&H). Наприклад, ми виявили, що COVID-19 вплинув на рішення щодо купівлі страхування: на розвинених ринках респонденти, які бажають придбати страховку, кажуть, що приділятимуть пильну увагу деталям покриття, тоді як на ринках, що розвиваються, споживачі кажуть, що пріоритетом є покриття різних ризиків. Намір купувати нові поліси найбільший на ринках, що розвиваються.

Онлайн-платформи виділяються як домінуючий канал купівлі страхових полісів у всьому світі. Цифрові контактні точки для управління охороною здоров’я та страхування набули популярності, особливо серед молодших когорт. Ми очікуємо, що можливість зручності та швидкої обробки, яку пропонують цифрові платформи, стануть більш популярними протягом наступного десятиліття.

Використання додатків для здоров’я та здоров’я (H&W) особливо високо серед молодих людей. Додатки для контролю ваги, здорового харчування та міцного фізичного здоров’я також викликають інтерес споживачів. Респонденти кажуть, що здатність розвивати звички способу життя, відстежувати покращення здоров’я та вчитися на програмах, які пропонуються в додатках, підтримує їх активність.

Споживачі купують страховку онлайн, але багато хто все ще шукає агента чи брокера

Swiss Re опитав споживачів щодо COVID-19 та визначив роль страховиків у боротьбі з пандемією

Для ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону (APAC), які ми досліджували протягом трьох років, ми можемо аналізувати та відслідковувати зміни в настроях споживачів і виборі страхування. Ми виявили, що більшість споживачів APAC залишалися пильними щодо свого стану здоров’я протягом пандемії. Пандемія також призвела до збільшення відкритості споживачів APAC до управління охороною здоров’я та придбання страховки через цифрові канали. Порівняно з 2021 роком, більше респондентів тепер відкриті для покупки страховки через нетрадиційні цифрові канали, такі як електронні гаманці або платформи для онлайн-покупок.

Загалом пандемія є закликом до дій до страховиків. Страховики можуть співпрацювати з урядами та споживачами для зміцнення фізичного та психічного благополуччя, щоб створити стійкість у «новому нормальному стані». Розробка доступних страхових продуктів із всебічним покриттям, розширення цифрових можливостей страховиків та формування довіри споживачів до цифрових рішень є ключем до успіху.

На скільки вистачить? Люди, які стурбовані недостатньою страховкою, можуть шукати додаткове покриття

Молодші споживачі з ринків, що розвиваються, часто шукали страховку, оскільки пандемія створила незахищеність щодо покриття

Swiss Re Institute опитав споживачів щодо COVID-19

Swiss Re Institute опитав споживачів щодо COVID-19

Під час пандемії, яка зруйнувала майже все, не дивно, що багато хто побоюється, що їх охоплення може бути недостатнім. Таке підвищене усвідомлення ризиків, яке страховики часто спостерігають після катастроф, як бачать, стимулює попит на страхування життя у 2022 році та далі. Проте, як показує наше опитування, існує розрив між географічними регіонами, оскільки близько 53% респондентів у країнах, що розвиваються, вказали, що куплять страховку, порівняно з лише 18% на розвинутих ринках. Наміри купувати страховку також вищі серед молоді: кожна третя особа у віці 18-29 та 30-39 років каже, що зробить це. Для страховиків це дає можливість у країнах з низьким рівнем проникнення страхування та більш молодим населенням.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) задокументувала спричинене пандемією зростання тривожності та депресії, назвавши це « тривожним дзвінком » для країн, щоб зосередитися на психічному здоров’ї. Аналогічно, опитування Swiss Re підкреслює зростаючу роль страховиків у допомозі покращити психічну стійкість клієнтів. Третина респондентів повідомила про погіршення психічного здоров'я, а респонденти на більшості ринків посилаються на зростання обізнаності про психічне благополуччя, а пандемія стала каталізатором для багатьох, щоб визнати це центральним для якості життя. На ринках, що розвиваються, 64% людей сказали, що вони звернулися за допомогою до психічного здоров’я з початку пандемії. Висновки Swiss Re підкреслюють велику роль страховиків у допомозі покращити психічне здоров’я споживачів, як зараз, так і після пандемії, в тому числі за допомогою цифрових інструментів .

Зважаючи на витрати: споживачі називали ціну головним фактором при виборі страховика

Swiss Re Institute опитав споживачів щодо COVID-19

Перехід пандемії від традиційної роботи та покупок був драматичним, оскільки багато людей виконують свою роботу вдома, здійснюють покупки в Інтернеті та звертаються до цифрових додатків, щоб допомогти їм керувати зайнятим життям. Деякі дослідження показують, що ці зміни, швидше за все, залишаться, навіть якщо пандемія спадає. Опитування споживачів Swiss Re у 2022 році також показує чітку цифрову міграцію для покупок страхування на онлайн-платформи. До 40 років користуються додатками Health & Wellness (H&W) для психічного здоров’я, контролю ваги, харчування та фізичного здоров’я. Це ключові елементи факторів способу життя « Великої шістки » Swiss Re, модифікована поведінка, яка, як ми прийшли до висновку, може значно покращити здоров’я та благополуччя. Однак є застереження: Swiss Re задокументувавяк страховики повинні розглянути можливість розробки зручних для користувачів цифрових опцій, при цьому не нехтуючи офлайновими варіантами для тих, хто віддає перевагу більшій взаємодії з людьми.

Вартість страхування та уявлення споживачів про вигідне співвідношення ціни та якості залишається найважливішим чинником прийняття рішень про покупку на всіх ринках. Це не дивно, враховуючи фінансову незахищеність, спричинену пандемією в багатьох секторах економіки. Люди піклуються про свої гаманці, особливо зараз, коли глобальна інфляція прискорилася. Саме тому Swiss Re використовує технологію , щоб забезпечити покриття більшої кількості видів ризиків для всіх рівнів доходу. Тим не менш, як показує опитування Swiss Re, вартість не є єдиним фактором, який створює можливості для страховиків охоплювати клієнтів за допомогою онлайн-пропозицій, додаткових послуг, включаючи програми Health & Wellness, а також надає гнучкість у поєднанні політик.

Еволюція моделей страхування залежить від здатності страховиків використовувати нові джерела даних, щоб покращити прийняття рішень, посилити андеррайтинг і пропонувати клієнтам нові продукти. Щоб досягти цього, Swiss Re визнає першість створення цифрової довіри , тому клієнти знають, що їхня інформація розгортається відповідально та на їхню користь. Наше опитування споживачів COVID-19 у 2022 році вказує на підхід «віддай-бери»: у всьому світі два з трьох споживачів відкриті до обміну особистими даними або інформацією про здоров’я в обмін на переваги, як-от персональні поради щодо здоров’я, прискорення транзакцій або отримання знижки. Ключовий висновок: молодші люди та люди з високими доходами охоче ділляться, якщо ми працюємо з ними, щоб показати їм, як вони приносять користь.  | Фориншурер