Oversea-Chinese Banking Corp, клієнти якої стали жертвами фішингової атаки, зарезервує додатково $240 млн


Oversea-Chinese Banking Corp, клієнти якої стали жертвами фішингової атаки, зарезервує додатково $240 млн Oversea-Chinese Banking Corporation (OCBC), сінгапурська транснаціональна корпорація банківських і фінансових послуг, попросила зарезервувати додаткові 240 мільйонів доларів після того, як її клієнти стали жертвами фішингового шахрайства.

Вважається, що принаймні 790 клієнтів втратили 10 мільйонів доларів у шахрайстві з SMS-фішингом у грудні. В банку стверджують, що з тих пір він здійснив виплати гудвілу, які покривають усі збитки всім постраждалим клієнтам.

Але монетарне управління Сінгапуру (MAS) тепер вирішило ввести додаткову вимогу до капіталу через те, що він вважає «недостатком» у відповіді банку на шахрайство.

Відповідно, OCBC має застосувати коефіцієнт у 1,3 рази до своїх активів, зважених на ризик операційного ризику, що означає додаткову суму 240 мільйонів доларів регулятивного капіталу.

Після шахрайства OCBC залучив незалежну фірму для перевірки її систем і процесів, і MAS зазначає, що були виявлені «недоліки» у пом’якшенні виявлених ризиків банком, контролі до та після транзакції, управлінні інцидентами та розгляді скарг, що призвело до затримок.

Виявлені недоліки відповідають оцінці MAS, і банк перебуває у процесі їх усунення.

«Фінансові установи зобов’язані вжити надійних заходів для запобігання, виявлення та реагування на шахрайство», – сказав Маркус Лім, помічник керуючого директора банківської справи та страхування MAS. «Це означає гарантувати, що їх контроль залишається ефективним проти тактики шахрайства, що розвивається, і вживаються швидкі дії, як тільки буде виявлено шахрайство», — продовжив він.

«Споживачі також повинні бути пильними щодо постійних спроб шахраїв обдурити їх, щоб вони розкрили свої облікові дані для входу або самостійно ініціювали перекази. MAS тісно співпрацює з промисловістю та іншими агенціями для подальшого зміцнення нашого колективного захисту від шахрайства».  | Фориншурер