Ondo Insurtech завершив IPO на Лондонській біржі після поглинання компанією SPAC


Іншуртех Ondo завершив IPO на Лондонській біржі після поглинання компанією SPACБританський іншуртех-стартап Ondo завершив свій публічний лістинг на Лондонській фондовій біржі після поглинання компанією зі спеціального придбання (SPAC). Це стало першим IPO в іншуртех-сфері у Лондоні.

Придбання біржовою компанією Spinnaker Acquisitions and Labs, дочірньою компанією HomeServe PLC, призвело до створення Ondo Insurtech.

Компанія заявила, що це перша страхова компанія, яка зареєстрована на первинному ринку Лондона. Компанія залучила 3,4 млн фунтів стерлінгів шляхом збору коштів за 12 пенса за акцію і матиме ринкову капіталізацію в ціні випуску приблизно в 8,2 млн фунтів стерлінгів.

Ondo створив систему виявлення витоку води під назвою LeakBot, яку використовують страховики-партнери: Hiscox, Direct Line і TopDanmark, щоб допомогти клієнтам виявити витоки в їхніх будинках.

Пошкодження водою є найвищим джерелом страхових претензій щодо житлової нерухомості та є причиною приблизно 30% виплачених страхових відшкодувань у Великобританії та США, що еквівалентно £12,9 млрд на рік.

«Ми завжди працювали з однією місією – сприяти стійкому зниженню ризиків – і раді тепер масштабувати наше існуюче рішення, працюючи з нашими партнерами з галузі страхування житла, щоб продовжувати зменшувати ризики за допомогою інновацій у InsurTech-сектор», заявили у Spinnaker Acquisitions.

Ondo заявив, що використовуватиме кошти від IPO для міжнародного розширення в Європі, Скандинавії та США.

Нещодавно компанія перенесла свої команди з розробки та виробництва продукції до Великобританії з Китаю. Вперше компанія оголосила про свій план вийти на біржу шляхом злиття SPAC ще в грудні минулого року.

Перехід через SPAC на публічний ринок стає дедалі популярнішим серед технологічних компаній, оскільки він часто швидший, обходить регуляторні процеси, може призвести до вищої оцінки та має менше розмивання акцій.

Це передбачає збір коштів SPAC через IPO та використання виручених коштів для придбання приватної компанії.

Торік британський ринок вживаних автомобілів Cazoo став публічним через угоду SPAC на 7 мільярдів доларів, тоді як медична компанія Babylon вийшла на біржу за 3 мільярди фунтів стерлінгів через компанію з отриманням бланків.

Голова Spinnaker Енді Моррісон сказав: «Придбання LeakBot для створення Ondo Insurtech точно відповідає стратегії, яку ми виклали, щоб шукати придбання в зеленому економічному просторі. Ondo — це реальний бізнес із захоплюючим процесом зростання, і він виходить на публічний ринок у той час, коли можливості ESG як ніколи так потрібні».  | Фориншурер