Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) виключила перестрахування з податкових правил Першого рівня


Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) виключила перестрахування з податкових правил Першого рівняInsurance Europe, Європейська федерація страхування та перестрахування, привітала рішення Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) виключити перестрахування з податкових правил Першого рівня.

Після громадських консультацій ОЕСР прийшла до висновку, що регульовані фінансові послуги, включаючи перестрахування, не підлягають додатковому оподаткуванню відповідно до правил Першого рівня.

Ці правила були розроблені як частина рішення для вирішення податкових проблем, які виникають внаслідок цифровізації економіки.

Вони запроваджують нове право на оподаткування частини прибутку великих і високорентабельних підприємств для юрисдикцій, в яких постачаються товари чи послуги або знаходяться споживачі.

Але, як зазначає Insurance Europe, перестраховики є глобальними компаніями, і частиною їхньої бізнес-стратегії є ефективна локальна присутність через дочірні компанії та постійні представництва на відповідних ринках.

Вони також відповідають усім ключовим елементам визначення регульованих фінансових послуг: а саме, компанії мають вимоги щодо ліцензування, вимоги до регулятивного капіталу і здійснюють необхідну діяльність.

Однак, високо оцінюючи рішення виключити перестраховиків з податкових правил, Insurance Europe також закликала ОЕСР надати більше ясності щодо своїх визначень, щоб керувати застосуванням правил.

«Перестрахування, а також управління активами – це суворо регульовані види бізнесу, які вже оподатковуються на рівні місцевої юрисдикції. Немає потреби в перерозподілі прибутків за першим рівнем. Тим не менш, у консультаційних документах двічі зазначено, що виключення перестрахування та управління активами ще не має консенсусу в Інклюзивній структурі ОЕСР», – йдеться в повідомленні.

«Оскільки правила, розроблені для першого рівня, мають бути максимально чіткими та практичними, страховики хочуть ще раз підкреслити природу перестрахового бізнесу та управління активами та причини, чому ці винятки є логічними та розумними».  | Фориншурер