HDI International купує роздрібний бізнес бразильского страховика Sompo Seguros


HDI International придбала роздрібний бізнес бразильської страхової компанії Sompo Seguros. Це дозволить їй отримати напрямок автострахування, одночасно диверсифікуючись на страхування майна, а також у сфері захисту життя.

HDI заявив, що він також зміцнить свої ринкові позиції в Бразилії, досягнувши 7-го місця на ринку P&C і 4-го на ринку автомобільного страхування. Це стосується особливо бізнесу в Сан-Паулу, найбільшому місті країни, що диверсифікує портфель страховика у сфері захисту життя та житлової нерухомості.

Sompo Seguros входить до складу Sompo Holdings Group, заснованої в 1943 році. Компанія займається страхуванням роздрібної торгівлі та промисловими напрямками страхування.

У рамках стратегічної переорієнтації на сегмент промислових ліній у Бразилії Sompo Seguros виділить роздрібний бізнес у нову компанію та переведе нову компанію на HDI. Роздрібний бізнес наразі складається з 22 філій, розташованих по всій Бразилії, з відповідною концентрацією в Сан-Паулу. Після перехідного періоду бізнес буде продовжено під брендом HDI.

HDI International представлена ​​в Бразилії через HDI Seguros з акцентом на ринку автомобільного страхування. Підрозділ Talanx Industrial Lines також працює в Бразилії через HDI Global Seguros. Об’єднані компанії Talanx наблизили б групу до позиції ТОП-5 на бразильському ринку P&C.

Talanx має намір фінансувати операцію за рахунок наявних ліквідних коштів. Дана операція підлягає погодженню з відповідальними наглядовими органами. Закриття цієї угоди очікується в середині 2023 року.  | Фориншурер