Lloyd's опублікував результати прогнозу за 2020-2021 рік для своїх синдикатів


LloydLloyd's опублікував результати прогнозу на 2020 і 2021 роки для всіх синдикатів, які підтримуються стороннім капіталом, а також ринкові повідомлення для бізнес-планів на 2023 рік.

У 2020 році в Lloyd's заявили, що ринок продемонстрував повільне покращення, при цьому 2021 рік показав незначне зростання за поточними прогнозами. Однак у компанії заявили, що очікують подальших покращень в кінці 2022 року.

«Фінансовий рік несе близько 30% загальної вартості позовів проти синдикатів, пов’язаних із Covid-19. 2020-й календарний рік був дуже активним з точки зору втрат від катастроф; У Всесвітньої метрологічної організації, яка дає назви атлантичним і тихоокеанським штормам, не вистачило назв атлантичних штормів, і останні кілька штормів назвали на честь грецького алфавіту. Слова «фішинг» та «вимагачі» стали добре відомі в страхових колах, оскільки страховики були зобов’язані компенсувати підприємствам, коли працівник переходив за фейковим посиланням, а "дерехо" (серія гроз у рядку) також увійшло в страховий лексикон».

Наприкінці березня 2022 року з'явився перший офіційний прогноз на 2021 рік, повідомляє Lloyd's. Низка стихійних лих у США завдала серйозних наслідків, а також повені в Європі в липні 2021 року. Також відбулось блокування Суецького каналу в березні того ж року, але, незважаючи на побоювання великої події, фактичні втрати були незначними.

Андеррайтери, як правило, обережні, публікуючи прогноз на початку року. Деякі види діяльності з перестрахування залишаються під ризиком до поновлення в середині року, тоді як діяльність з відкритим ринком та бізнесом із зобов’язуючими органами може залишатися під ризиком у другій половині другого року розвитку (тобто в 2022 році для 2021 року). Lloyd's вважає, що прогнози на цьому етапі є невтішними, але ринок зможе покращити прибуток.

Існує велика нестабільність як з економічної, політичної та кліматичної точок зору, але це не повинно відволікати ринок від забезпечення сталого зростання та прибутку. Проблеми для страхового ринку включають зростання рівня збитків від катастроф, коли загальний запланований коефіцієнт втрат від катастрофи був занадто малим протягом п’яти років поспіль, у той час як тиск на зниження загального коефіцієнта витрат в останні роки має продовжуватися.

Lloyd's очікує, що ринок зросте до 2023 року, заявляючи, що є простір для зростання, але немає місця для самозаспокоєння.  | Фориншурер