JP Morgan: оцінки перестраховиків, пов’язані з вторгненням Росії з боку України, зменшаться


JP Morgan - оцінки перестраховиків, пов’язані з вторгненням Росії з боку України, зменшатьсяJP Morgan стверджує, що оцінки галузі перестрахування, пов’язані з вторгненням Росії з боку України, зменшаться, оскільки з’явиться більше інформації. Ця точка зору викладена в останньому журналі Love Actuary, який присвячений конфлікту в Європі.

«Хоча перший квартал показав лише частину картини щодо страхових виплат, ми задоволені кількістю подальших потенційних претензій до кінця року. Оцінки включають перестраховиків: Zurich матиме лише мінімальний вплив; Munich Re та Hannover Re мають великі резерви та великий бюджет збитків, що залишився на 2022 рік; Beazley також зхазнає незначних збитків».

За словами JP Morgan, у секторі ризикового перестрахування, ціни на акції перестраховиків впали з кінця лютого через занепокоєння щодо конфлікту Росії та України. Це, разом із негативним впливом Covid-19, підірвало довіру інвесторів до цієї сфери. «Для страховиків Lloyd's ми спостерігали істотне падіння ціни акцій через занепокоєння щодо претензій щодо лізингу авіації та ризику війни, оскільки Hiscox залишався відносно стійким. З тих пір ціна акцій Beazley відновилася після оновленої торгівлі в 1 кварталі 2022».

Серед найбільших падінь цін на акції компанії Lloyds було в Європі, де всі перестраховики торгуються нижче рівня, який спостерігався на момент початку конфлікту.

Загальні втрати галузі навряд чи будуть суттєвими в контексті всього страхового сектору.

Swiss Re очікує, що збитки галузі будуть на нижньому межі діапазону для втрат від катастроф середнього розміру в розмірі 10-20 мільярдів доларів. Цей рівень був нижчим за рівень в 15 мільярдів доларів, який компанія обговорювала на своєму Дні інвестора на початку квітня 2022 року, що свідчить про те, що початкові побоювання щодо розміру збитку, швидше за все, були надмірною реакцією.

Оцінка збитків галузі перестрахування в 10 мільярдів доларів, пов’язаних з Росією та Україною, є відносно керованою порівняно з іншими великими подіями, такими як стихійні лиха та природні катастрофи.  | Фориншурер