Великобританія та Ірландія лідирують за кількістю M&A в страховій галузі у Європі в 1 кварталі 2022 року


Аналіз, проведений FTI Consulting, показує, що регіон Великобританії та Ірландії продовжує лідирувати на європейському ринку злиття та поглинань (M&A) в страховій галузі, у першому кварталі 2022 року було оголошено 44 операції.

Це є зниженням порівняно з 71 угодою, підписаною в першому кварталі, через збільшення насиченості ринків Великобританії та Ірландії з точки зору наявності цільових показників дистрибуції.

Загальні обсяги угод злиття та поглинання в Європі скоротилися порівняно з першим кварталом 2021 року, але це було пов’язано з відставанням угод, завершених минулого року, яке було затримано після пандемії COVID-19, а також через настороженість щодо війни Росії в Україні.

У Великобританії та Ірландії FTI Consulting виявила, що еквайери, які забезпечені РЕ, склали близько половини загальної суми транзакцій, оголошених у першому кварталі, хоча спостерігається тенденція до зростання активності укладання угод.

Мотиви включають економію на масштабі, доступ до Lloyd's і здатність підвищувати доходи від посилення тарифів.

Серед основних угод, здійснених у першому кварталі, AXA UK&I придбала права на поновлення комерційного бізнесу Ageas UK за 47,5 мільйонів фунтів стерлінгів, що, як очікується, зміцнить стратегію зростання AXA у Великобританії.

Звіти також припускають, що Aviva розглядає можливість придбання британської страхової операції Covéa вартістю близько 725 мільйонів фунтів стерлінгів.

Крім того, британська страхова компанія First Central Insurance & Technology Group розглядає можливість продажу, і очікується зацікавленість як з боку компаній PE, так і з боку стратегічних покупців.

Міжнародна приватна компанія Cinven погодилася придбати International Financial Group, і запропоноване злиття між британською компанією з взаємного захисту, заощаджень та пенсійного забезпечення Liverpool Victoria Financial Services (LV=) та Royal London Group було припинено.  | Фориншурер