Перестраховик Munich Re запускає новий сервіс перевірки штучного інтелекту CertAI


страховики штучного інтелектуMunich Re запустив нову службу перевірки штучного інтелекту. Перестраховик запевняє, що сервіс під назвою CertAI перевіряє повноцінні системи штучного інтелекту або рішення з штучним інтелектом, які вже активно використовуються, аналізуючи шість різних факторів – справедливість, автономність і контроль, прозорість, надійність, функціональну та кібербезпеку та захист даних. Він підтверджує надійність ШІ в нових продуктах і демонструє його якість клієнтам, інвесторам і наглядовим органам.

Сервіс запускається через компанію CertX, в якій перестраховику належить мажоритарний пакет акцій.

CertAI – це сервіс, який надасть Munich Re ще одну можливість внести свою кваліфіковану перспективу ризику до перспективної технології на якомога ранньому етапі та в найширшому масштабі. CertAI дозволить задовольнити потреби постачальників рішень для штучного інтелекту на ринку, що значно розширюються. У той же час це допоможе нам відточити аналітичні навички в оцінці використання штучного інтелекту для майбутніх страхових ризиків.

Служба ризиків CertAI — це другий після aiSure продукт AI, в якому Munich Re співпрацює. Обидві ініціативи є результатом глобальної інноваційної діяльності Munich Re і були розроблені в рамках власної венчурної програми та програми інкубації компанії. У той час як CertAI може допомогти визначити, чи відповідають системи штучного інтелекту вимогам, Munich Re стверджує, що aiSure зосереджується на продуктивності цих систем і покриває фінансові витрати, пов’язані зі зниженням продуктивності програми AI.  | Фориншурер