Berkshire Hathaway Уоррена Баффета купує частку страхового бізнесу Markel Corp за $620 млн


Холдингова компанія Berkshire Hathaway Уоррена Баффета придбала частку в розмірі 620 мільйонів доларів у постачальнику страхових послуг і перестрахування Markel Corporation в рамках низки інвестицій у першому кварталі 2022 року.

За оцінками аналітиків KBW, вартість портфеля акцій Berkshire впала приблизно на 39 мільярдів доларів до оподаткування за квартал, що відображає зниження балансової вартості акцій на 21,4 мільярда доларів (4,2%) у першому кварталі 2022 року.

Але компанія все ж зробила ряд помітних нових інвестицій за цей період, причому інвестиції в Markel особливо заслуговують на увагу через схожість бізнесу з Alleghany, яку Berkshire зараз купує за 11,6 мільярдів доларів.

Markel, як і Alleghany, часто порівнюють з міні-компанією Berkshire Hathaway, оскільки вона займається страхуванням, але також інвестує в інші категорії бізнесу.

Тоді інвестиції в Markel, навіть якщо комгломерат намагається скоротити свої бухгалтерські звіти, може свідчити про те, що Баффет має бажання додати до свого портфелю більше додаткових страхових компаній.

Інші значні інвестиції для Berkshire в першому кварталі включали збільшення частки в Activision Blizzard на 4,2 мільярда доларів, збільшення в Chevron на 21,4 мільярда доларів і збільшення Floor & Decor Holdings на 277 мільйонів доларів порівняно з четвертим кварталом 2022 року.

Крім того, Berkshire придбала 136 мільйонів нових акцій американської компанії Occidental Petroleum Corporation на суму 7,7 мільярдів доларів, а ще 5,9 мільйона акцій було придбано у другому кварталі.

Найбільші продажі акцій Berkshire в першому кварталі включали продаж холдингу Verizon на 8 мільярдів доларів, Abbvie на 492 мільйони доларів, Bristol-Myers Squibb на 380 мільйонів доларів, STORE Capital на 282 мільйони доларів і Royalty Pharma на 279 мільйонів доларів.

Berkshire Hathaway повідомила про сплеск прибутку в першому кварталі 2022 року, що більш ніж компенсує деякі збиткові інші сфери діяльності її групи страхування та перестрахування та є найкращим результатом P&C-перестрахування за квартал принаймні за п’ять років.  | Фориншурер